Het stenen monster - Het meest schokkend is niet de gebeurtenis maar de ontkenning ervan

J.C. Stoltink

Categorie: Maatschappij
  • (1)

€ 18,99
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Een ambitieuze, jonge vader denkt door hard werken zijn gezin een goede toekomst te kunnen verschaffen. Goed werk leveren als trajectbemiddelaar blijkt niet voldoende te zijn. Wanneer zijn gezin wordt bedreigd, merkt hij dat het systeem dat hem bescherming moet bieden, ook tegen foute managers, niet werkt. Het aan het daglicht brengen van onregelmatigheden wordt hem niet in dank afgenomen en leidt uiteindelijk tot onrechtmatig ontslag. Angst is een moordenaar die iedereen kan breken. Lees hier het indringende verhaal over klokkenluiden met PTSS tot gevolg.

Uit het boek

Ze reageert geschokt: ‘Oh Ray… echt…? Wat akelig voor jullie! Weet je, ik heb zelf ook zoiets meegemaakt, ik weet hoe dat is.’
Ik kijk haar vragend aan.
‘Tijdens mijn vorige baan, ik werkte toen ook al voor Arbeidsvoorziening, daarom ben ik hier gekomen’, verduidelijkt ze.
Ik kijk er van op, dat moet nog maar kort geleden hebben plaatsgevonden want ze werkt hier nog niet zo lang.
Ze valt na haar mededeling even stil, alsof ze iets overweegt, maar dan vervolgt ze: ‘Ik was in mijn werk op criminelen gestuit en dat ging echt heel ver. Op een gegeven moment kreeg ik zelfs een spinnetje in een envelop in mijn brievenbus.’
Ik ben, ondanks mijn politieverleden niet met die symboliek bekend en haal nog net niet mijn schouders op, want hoeveel dreiging gaat er nou uit van een spinnetje in een envelop.
Mijn teamleidster ziet aan me dat het me niets zegt.
‘Dat schijnt in die kringen min of meer een doodsbedreiging te zijn’, legt ze uit.
‘De politie zei dat ik het heel serieus moest nemen. Eigenlijk gaven ze me het advies te vertrekken. Arbeidsvoorziening heeft me daarom naar hier overgeplaatst.’
Haar mededeling verbaast me, maar niet zozeer vanwege de bedreigingen, als wel om het feit dat ze om die reden vanuit een nog net niet aangrenzende gemeente naar onze stad is vertrokken, want hoe ver rijden is dat nou?
‘Heb je enig idee wie er achter zit?’, vraagt ze.
Ik aarzel even, maar omdat ik er niet zeker van ben hou ik mijn vermoedens voor me en reageer alsof ik er nog niet eerder over heb nagedacht.
‘Uh nee, niet echt.’
Ik vertel haar niet over het onvoorstelbare, dat wel in me op is gekomen, het is te ver gezocht en kan eenvoudig niet waar zijn.

Over de auteur

Onder het pseudoniem Ray Montell vertelt de auteur over zijn frustrerende strijd tegen onregelmatigheden, een wegkijkende overheid en de worsteling met zichzelf. Op indringende wijze vertelt hij over heftige stalking en andere bedreigende gebeurtenissen die uitmondden in PTSS, ontslag en destructieve haatgevoelens die hij pas na jaren, bij het schrijven van dit boek overwint.

Reviews

2017-05-16 10:24:09 | Door: van Woesik | Waardering:
Waar gebeurd, actueel verhaal, bijzonder door de samenloop van feiten. Goed geschreven, leest lekker weg.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Het stenen monster - Het meest schokkend is niet de gebeurtenis maar de ontkenning ervan

Auteur:

J.C. Stoltink

Categorie:

Maatschappij

Aantal pagina's:

196

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

05-05-2017

ISBN:

978-94-0224-717-6 / 9789402247176

Vaste prijs:

€ 18,99

Waardering:

  • (1)