Val van het rijk

Tim Schwirtz

Category: Fantasy
  • (2)

€ 23,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Cerule is een groot koninkrijk dat voorheen uit twee provincies bestond, maar na een oorlog bij elkaar is gebracht door koning Guarin. Als op een nacht de gehele koninklijke familie wordt vermoord, staat Pharos, kapitein van de erewacht van de koning, voor een loodzware taak: het koninkrijk bij elkaar houden. Zeker wanneer het nieuws Pharos bereikt dat een demoon een naderende oorlog voorspeld heeft. Wie heeft zijn geliefde koning vermoord? En een wellicht nog wel belangrijkere vraag: wie is Guarins rechtmatige opvolger? Als de voormalige provincie Amadura dan ook nog eens de onafhankelijkheid uitroept, begint voor Pharos de tijd te dringen.

From the book

Vanuit het niets draaide de demoon zich kwaad krijsend om, alsof hij Ringeril zojuist had opgemerkt en gefrustreerd was over het feit dat hij ingesloten was. Twee grote, felrode ogen staarden nu naar Ringeril terwijl de demoon zijn lange, dunne armen dreigend uitstak, de vingers met lange nagels als gevaarlijke dolken richting Ringeril zwaaiend.
De demoon opende zijn mond opnieuw en een rij kleine spitse tandjes werd zichtbaar terwijl een ijzingwekkende schrille kreet de stilte in het woud doorboorde.
Bijna te snel om met het blote oog te volgen rende het beest op Ringeril af en hij kon nog net op tijd opzij duiken. Razendsnel krabbelde hij overeind en wierp een vluchtige blik over zijn schouder alvorens zijn aandacht weer op de demoon te richten.
"Pas op hij komt terug!" Riep hij over zijn schouder terwijl hij zijn dolk van zijn riem greep en hem in zijn hand klemde. De buitenkant leek haast wel licht te geven, zo wit was hij. Ringeril verzamelde al zijn kracht en wierp de dolk zo hard als hij kon richting de demoon, die nu in een bal van felgroen licht leek te verdwijnen. De demoon sprong in de lucht alsof hij de dolk had verwacht en ontweek hem zo, terwijl hij op Ringeril afsprong. Ringeril zag dat de dolk zich in de bast van een boom had geboord. Het beest hief zijn lange arm in de lucht, klaar om uit te halen met de grote klauw. Vanuit zijn ooghoek zag Ringeril hoe Rhenin een pijl op zijn kruisboog had gelegd en nu een bezwering over de pijl uitsprak. De pijl vloog razendsnel richting de demoon en net voordat hij doel zou treffen, spleet de pijl in vieren. Tussen de pijlen was een groot net ontstaan dat de demoon volledig insloot. Het monster viel krijsend op de grond terwijl de ogen tussen beide mannen heen en weer schoten, rood van woede en haat.

About the author

Tim Schwirtz is in het dagelijks leven docent geschiedenis op een middelbare school in Helmond. Hier woont hij ook al jaren samen met zijn vrouw en inmiddels is een eerste kindje op komst. In zijn vrije tijd is hij een fanatiek gamer en kan hij zich verliezen in diverse fantasy-games, -boeken of -films. Al die inspiratie wordt nu gebundeld in Val van het rijk, waar hij ditmaal zelf de verhalenverteller is.

Reviews

2019-11-05 14:17:58 | By: henk | Rating:
Dit boek is mijn nummer één!

2018-01-28 21:59:06 | By: luke smit | Rating:
geweldig boek, zeker een aanraderWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Val van het rijk

Author:

Tim Schwirtz

Category:

Fantasy

Number of pages:

340

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

31-03-2017

ISBN:

978-94-0223-487-9 / 9789402234879

Price:

€ 23,49

Language

Dutch

Rating:

  • (2)