Ooit zal ik hoog vliegen - Mijn leven met een conversiestoornis

Maaike Baarslag

Category: Health
  • (5)

€ 22,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Eén van haar grootste angsten wordt werkelijkheid als 28-jarige opgenomen worden in een verpleeghuis. Maaike is door haar conversiestoornis bedlegerig geworden en daardoor totaal afhankelijk van de mensen om haar heen. Hoe ga je hiermee om? Je kunt alleen weten hoe moeilijk het kan zijn om een conversiestoornis te hebben als je het daadwerkelijk hebt. In dit dagboek komen haar twijfels, angsten en de tegenstrijdigheden die ze ondervindt, sterk naar voren. Tegelijkertijd merk je dat hoe hulpeloos het soms ook lijkt, er constant een gevoel van vastberadenheid is en hoop op betere tijden.

From the book

Deze opname hier op de psychiatrisch medische unit van een psychiatrische instelling is alweer de zoveelste stap op mijn weg naar herstel. Kan ik het nog wel een weg van herstel noemen? Ik krijg steeds meer het gevoel dat het een weg van aftakeling is.
Aan het begin van mijn ziek zijn zag ik elke behandeling en opname als een uitdaging, want ik wist dat het mij zou helpen weer beter te worden, zodat ik mijn eigen, oude, vertrouwde leven weer op zou kunnen pakken. Nu weet ik dat niet meer zo zeker.
Natuurlijk had ik altijd wel spanning voor weer een nieuwe behandeling, maar tegelijkertijd wilde ik het ook heel graag, want ik wil beter worden. Nu ben ik gewoon bang. De opname in het verpleeghuis op de revalidatieafdeling hiervoor vond ik ook niet leuk, maar op dat moment lag ik alleen op bed en ik wist eigenlijk dat het niet veel slechter kon. Eigenlijk alleen maar beter. Toch ben ik er niet echt verder mee gekomen. Nu lig ik hier. Bang voor alles, voor de hulp die ik nodig heb van de verpleging, bang voor de behandeling, maar vooral bang dat het altijd zo blijft.

About the author

Maaike Baarslag (1986) is na het behalen van haar pabo-diploma als juffrouw gaan werken. Op het moment dat ze klachten krijgt, wil ze niet stoppen met haar baan. Als ze na enkele jaren verschillende behandelingen gevolgd te hebben op bed komt te liggen, zit ze letterlijk gevangen in haar lichaam. Ze kan geen kant op, praten lukt niet en ze heeft last van wegrakingen. Nu kan ze haar eigen klachten niet meer negeren. Om zich te kunnen uiten heeft Maaike een dagboek bijgehouden.

Reviews

2019-09-04 21:35:05 | By: Mandy | Rating:
Er is zo weinig bekend, laat staan begrip van deze ziekte. Zoals Maaike het beschrijft kan je het pas beseffen als je het zelf hebten dan nog kan je er geen vinger op vast leggen. Conversie, het overkomt je. Je bent machteloos en zit vaak met onbegrip van anderen, gevangen in je eigen lijf. Fijn t gelezen hoe er toch overeenkomsten zijn hoewel iedereen de ziekte anders beleefd. Ik las het boek ook snel uit, allen lastig dat het boek soms terug in de tijd gaat en opeens weer in het vooruit is. Maar dat kan aan mij liggen.

2017-05-30 15:06:20 | By: Marga | Rating:
Een aangrijpende en ingewikkelde ziekte maar zo makkelijk beschreven en te lezen dat ik met een paar dagen het boek al uit had.

2017-05-24 07:15:30 | By: Lieske | Rating:
Zeer indrukwekkend! Bedankt dat je jouw verhaal wilde delen!

2017-05-24 13:35:57 | By: Danielle | Rating:
Top! Bijzondere inkijk in een bijzonder proces!

2017-05-23 23:45:57 | By: Renate | Rating:
Ik vond het best indrukwekkend om het verhaal van Maaike te lezen vind het wel knap van haar dat ze een boek over haar ziekte wil schrijvenWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ooit zal ik hoog vliegen - Mijn leven met een conversiestoornis

Author:

Maaike Baarslag

Category:

Health

Number of pages:

250

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

12-05-2017

ISBN:

978-94-022-3599-9 / 9789402235999

Price:

€ 22,00

Language

Dutch

Rating:

  • (5)