Ik ben er nog - Mijn verhaal over borstkanker, met tips en praktische informatie

Ellen Wissink

Category: Health
  • (2)

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In 2009 werd bij Ellen borstkanker ontdekt. Zij is toen blogs gaan bijhouden om haar verhaal van zich af te schrijven. Jaren later is ze begonnen aan een terugblik op elk blog. Het boek is heel intiem en vol emotie geschreven. Naast haar eigen verhaal geeft ze ook tips en andere praktische informatie die haar geholpen hebben tijdens haar ziekteproces. Door haar ervaringen te delen en de positiviteit die zij uitstraalt geeft ze lotgenoten en naasten een gevoel van (h)erkenning. Tevens geeft het lezen van dit boek je de kracht en hoop op overleven!

From the book

7. Dag Borst
14 september 2009


Afscheid nemen van mijn borst. Het doet pijn maar ik heb geen keus. Ik wil ook bewust afscheid nemen zoals ik gedaan heb van mijn vader toen hij op sterven lag. Het klinkt misschien gek en bizar maar ik denk wel dat het goed is om te doen. Ik zal ook hierbij door een soort van rouwproces moeten gaan. Mijn borst is een deel van mij. Hij is dan wel niet zo groot (cup A/B) maar toch wel een heel belangrijk deel van mij als vrouw.

Mijn borst die een beetje laat op gang kwam in mijn leven omdat ik zo'n iel klein grietje was en bijna niets woog. Toen ik al die jaren gedanst heb kreeg ze ook niet de kans om haar 'kop' op te steken omdat ik zo'n afgetraind (en nog steeds erg iel en licht) lichaam had.
Toen ik stopte met dansen en zwanger werd kreeg ik ineens mooie borsten die precies bij mijn lichaam pasten.

Mijn borst die er was voor Jelle toen hij geboren werd. Ze heeft hem gevoed met alle melk die in haar zat.

Dank je wel borst dat je bij me was al die jaren en dat je me zo vrouwelijk hebt laten voelen. Nu ben je ziek en moet ik je laten gaan, maar God, wat is dat moeilijk.

Over een tijdje krijg ik weer een 'nieuwe' borst maar zij zal nooit zo mooi zijn en zó bij mij passen als jij.

Dag mooie, mooie borst, ik ga je missen!

About the author

Ellen Wissink (1966) is al op jonge leeftijd begonnen met schrijven. Dit is voor haar altijd dé manier geweest om haar gevoelens op een rijtje te krijgen. Meestal gebeurde dit in dichtvorm of in haar dagboek. In 2009 werd ze getroffen door borstkanker en ook nu schreef ze alles van zich af. Ze had ooit de wens haar verhaal als boek uit te geven. In 2017 heeft ze dit kunnen realiseren in de hoop lotgenoten en hun naasten hiermee een steuntje in de rug te kunnen geven.

Reviews

2017-05-10 13:38:05 | By: Annemie Mulders | Rating:
Via een interview voor de Bornse website borneboeit kwam ik in gesprek met Ellen Wissink. Haar boek: Ik ben er nog, heb ik ook voor dat verslag gelezen. Opvallend is de openheid waarmee zij eerst haar blog over alle perikelingen, angsten, onderzoeken en bijwerkingen vanaf de ontdekking van een knobbel tot aan het ontslag uit het ziekenhuis beschrijft. De mensen in haar omgeving bleven daardoor goed op de hoogte over haar wederwaardigheden rondom de borstkanker. Jaren later beschrijft zij in nabeschouwingen iedere nasleep bij ieder blog. Dat is nogal wat: mensen die uit haar leven verdwijnen, mensen die onverwacht betere vrienden blijken te zijn. Niet te vergeten: haar zorg om haar zoon. Hij kamp met eigen moeilijkheden en Ellen moet daar ook een weg in vinden ondanks haar eigen problemen. Kortom: het boek is een aanrader voor iedereen die zelf borstkanker krijgt. En voor iedereen die een familielid of vriendin/vriend heeft die ermee te maken krijgt. Website: www.borneboeit.nl . Artikel heet `Kanker heeft me veel gebracht`.:

2017-05-07 19:24:29 | By: Marieke Wissink | Rating:
Dit boek geschreven door mijn eigen zus, in 1 ruk uitgelezen. Dit deel van haar leven heeft ze zo mooi en duidelijk neergezet, het is alsof je er zelf bij bent, maar dat is mijn beleving. Een echte aanrader voor mensen die zelf met (borst) kanker te maken hebben of iemand in de nabije omgeving kent met deze nare ziekte! Het maakt een hoop duidelijk over wat iemand door kán maken in deze strijd en wat jij voor deze persoon zou kunnen betekenen. Gewoon lezen dus!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik ben er nog - Mijn verhaal over borstkanker, met tips en praktische informatie

Author:

Ellen Wissink

Category:

Health

Number of pages:

188

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

28-04-2017

ISBN:

978-94-0223-567-8 / 9789402235678

Price:

€ 20,49

Language

Dutch

Rating:

  • (2)