Cover voorkant
Van Speelkaart tot Bridge door de eeuwen heen
Van Speelkaart tot Bridge door de eeuwen heen

Van Speelkaart tot Bridge door de eeuwen heen

Gerty van den Nouland-Wackers

  • (3)

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit boek verhaalt de geschiedenis van de speelkaart, anekdotes, feiten en wetenswaardigheden uit het heden en verleden van de speelkaart, de tafelmanieren tijdens het bridgen, de speelfiguren in een bridgespel, het bridgejargon, quotes en een paar beroemde schilderijen van bekende schilders met als thema kaartspelers. De hoofdrol is weggelegd voor de vele grootheden in de bridgewereld en de etiquette die bij het bridgespel hoort.

From the book

Edith Rosenkranz deed samen met haar man George mee aan de North American Bridge Championships in Washington D.C. in juli 1984. De kampioenschappen werden gehouden in het Sheraton Washington Hotel. Edith was op dat moment zestig jaar oud en was samen met haar man George een geducht bridge-echtpaar tijdens deze kampioenschappen.
Op 22 juli halverwege het kampioenschap werd Edith ontvoerd door drie bridgespelers die ook meededen aan het kampioenschap. Later bleek dat de ontvoering al maanden van tevoren gepland en voorbereid was.
Edith begeleidde een andere speelster naar de inpandige garage in het hotel toen zij overmeesterd werden door twee mannen. De dames dachten eerst dat het om diefstal ging en boden hun portemonnee aan. De overvallers negeerden de andere vrouw, maar namen met geweld Edith mee. Later werd op een andere etage van de garage haar schoen teruggevonden. Zij werd door haar ontvoerders geblinddoekt weggevoerd in een busje en op verschillende adressen in de Washington gevangen gehouden. Inmiddels was bij George Rosenkranz een bedrag van meer dan 1 miljoen dollar als losgeld geëist.
 
Normaliter heerst tijdens dergelijke bridgekampioenschappen een sfeer van uiterste concentratie. Echter tijdens dit kampioenschap deed zich de bizarre situatie voor dat eerst vijf deelnemers zich terugtrokken van deelname, dat vervolgens overal politie opdook en mannen van de FBI door de gangen renden.
 
George Rosenkranz volgde de telefonische instructies van één van de kidnappers op en bracht het bedrag naar de aangewezen plaats vlakbij het hotel. De overdracht van het geld vond nooit plaats omdat niemand opdaagde om het geld op te halen. In een later stadium bracht Mr. Rosenkranz het geld naar een parkeerplaats van een ziekenhuis. Het geld werd nu wel opgehaald door twee mannen in een busje. Edith zat op dat moment in hetzelfde busje.

About the author

Gerty van den Nouland-Wackers woonde met haar man en kinderen vele jaren in het buitenland, waar ze het bridgespel leerde spelen en waarderen. Na iedere verhuizing zat ze binnen een paar dagen weer aan de bridgetafel. Na terugkomst in Nederland is ze lid geworden van BC Rijnland in Oegstgeest en sinds enige jaren schrijft ze columns voor het clubblad Breinland.

Reviews

2017-07-12 20:37:05 | By: Jeanette | Rating:
Een bijzonder plezierig boek om te lezen! Lekker vlot geschreven (was ik wel gewend van Gerty!), bij het vele research werk juist de leuke verhalen eruit gehaald! Al met al een aanrader!

2017-07-04 20:58:35 | By: Ineke
Vaak zoek je je een slag in de rondte om iemand een cadeautje te geven. Nou, dit boek is er een! Voor wie bridge speelt zeker, maar zelfs ook interessant voor wie dat niet doet. Zoveel historische wetenswaardigheden. Vlotte stijl, grondige research, mooie layout. Zelfs als je alle technische dingetjes overslaat, blijft het een boeiend boek.

2017-07-01 13:44:27 | By: Jeanny | Rating:
Ik geniet er heeeel erg van
Je bent na ieder stukje weer benieuwd naar het volgende.
En leuk om achtergrond en/of geschiedenis van iets te horen.
Ik ga het zeker aanbevelen of kado doen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Van Speelkaart tot Bridge door de eeuwen heen

Author:

Gerty van den Nouland-Wackers

Category:

Sports and Games

Number of pages:

194

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

29-05-2017

ISBN:

978-94-022-3645-3 / 9789402236453

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (3)