Kangoeroes & Kiwi's

Dylan Alleijn

Categorie: Reizen
  • (7)

€ 23,00
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Australië en Nieuw-Zeeland behoren volgens velen tot de mooiste landen ter wereld. Het immense land van de kangoeroes en het relatief kleine buurland dat bekend staat om haar kiwi’s hebben beiden een overweldigende natuur. Tijdens mijn 345 dagen durende trip, meer dan 12.500 gereden kilometers in 3 verschillende auto’s door 18 provincies, 55 slaapplekken, 8 werkgevers, 2 landen en 1 nieuwe liefde heb ik dit alles met eigen ogen mogen aanschouwen, van actieve vulkanen tot borrelende modderpoelen, van verlaten stranden tot besneeuwde bergtoppen en van imposante gletsjers tot adembenemende fjorden. Een reis om nooit meer te vergeten...

Uit het boek

Overal reden toeterende auto’s om me heen. Ook de sirenes van de hulpdiensten kwamen voor mijn gevoel overal vandaan, zoals het in een beetje stad ook hoort natuurlijk.
Van het ene op het andere moment leek het voor mijn gevoel alsof ik in New Delhi rondreed. Overal liepen Indiërs en waren er Indiase winkels met Indiase muziek te horen. Het volgende moment was dat weer helemaal anders en reed ik door een soort hoerenbuurt. Uiteindelijk vond ik dan toch -met behulp van de navigatie op m'n telefoon- mijn volgende hostel, Fat Cat Travellers Community. Aan die 'community' was inderdaad helemaal niks gelogen. Het voelde of ik in de seventies was beland. De hele accommodatie straalde hippie uit. Ik besloot om maar eens een rondje te maken over het terrein en viel daarbij van de ene verbazing in de andere. Op verschillende plekken stonden kleurrijke caravans vol met getekende bloemetjes en van dat soort peace-taferelen. Achter het hostel was een eng achtertuintje aangelegd waarin midden in het gras een plek voor een kampvuur was gemaakt omringd door een grote cirkel autostoelen. Er had zich de nacht ervoor zo een voodootafereel kunnen hebben afgespeeld. Ik vond het maar een creepy sekte-achtig gedoe. Toen ik achter een paar bosjes iets uit zag steken wat ik niet helemaal kon plaatsen bleek er een krakkemikkig in elkaar geknutseld houten boomhuthuisje te staan, inclusief douche. Ernaast stond een badkuip met zeep en shampoo, gewoon tussen een paar struikjes midden in de buitenlucht. Heel raar.
Toen ik de eerste bewoners van deze accommodatie ook nog eens ergens op het terrein tegenkwam bleek mijn gevoel inderdaad te kloppen. Die gasten zagen eruit als wazige laid-back dudes met rastahaar en die vrouwtjes die erbij hoorden hadden zo’n viezige onopgemaakte jaren-70 look.

Over de auteur

Dylan Alleijn (1986) uit Vlissingen heeft het goed voor elkaar: een prima baan, leuke relatie en een eigen plekje. Totdat alles hem onverwachts door de vingers glipt en hij besluit het roer drastisch om te gooien. Op zijn verjaardag sluit hij zich op in zijn kamer en boekt hij vliegtickets naar Australië en Nieuw-Zeeland. Zo snel mogelijk -en het liefst voor lange tijd- wil hij weg uit de Zeeuwse klei. Even weg van alle sores…

Reviews

2018-06-17 12:51:31 | Door: Peter | Waardering:
Een mooi boek met al jouw belevenissen gebundeld. Geschreven in de stijl die herkenbaar is als de jouwe. Niet standaard maar regelmatig met een onverwachte move in de tekst waarin je jou gevoel en mening fijntjes vastlegd wat het lezen makkelijk maakt.

2017-09-10 14:05:58 | Door: John | Waardering:
Het boek geeft een mooi overzicht, niet alleen van jouw reis, maar ook van hetgeen er ‘down-under’ zo allemaal te zien is. De beschrijving van het land en de bezienswaardigheden doet je verlangen om er ook eens een kijkje te nemen. Jammer dat het wat ver weg is. De reis heeft je volgens mij veel goeds gebracht: ervaringen rijker, zelfstandigheid en leuke contacten, waaronder een partner. Dat heb je dan toch mooi voor elkaar en je staat er heel wat frisser voor dan toen je per vliegtuig vertrok. Het reisverslag leest makkelijk weg. Ik heb het met plezier gelezen.

2017-07-10 20:02:55 | Door: Jessica | Waardering:
Heb heel erg genoten!

2017-07-08 19:14:47 | Door: Michel | Waardering:
De reislustige lezers zullen inspiratie op kunnen doen voor hun volgende reis, maar ook de mensen die het liefst lekker thuis blijven, zullen van jouw boek kunnen genieten. Je vertelt met humor en eerlijkheid.

2017-07-04 11:18:05 | Door: Anniek | Waardering:
Uit alle aspecten van jouw boek blijkt hoeveel jij genoten hebt van je geweldige avontuur in Australië en Nieuw-Zeeland! Jouw enthousiasme is dan ook het eerste wat de lezer zal opvallen en zeker hetgeen dat nog lang zal blijven hangen.

2017-07-03 17:50:14 | Door: Anniek | Waardering:
Uit alle aspecten van jouw boek blijkt hoeveel jij genoten hebt van je geweldige avontuur in Australië en Nieuw-Zeeland! Jouw enthousiasme is dan ook het eerste wat de lezer zal opvallen en zeker hetgeen dat nog lang zal blijven hangen.

2017-07-02 19:24:01 | Door: Irene | Waardering:
Wat kan jij geweldig schrijven. Door jouw verhalen heb ik gezellig met je meegereisd en heb ik enorme zin gekregen om daar ook eens te gaan kijken.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Kangoeroes & Kiwi's

Auteur:

Dylan Alleijn

Categorie:

Reizen

Aantal pagina's:

302

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

16-06-2017

ISBN:

978-94-0223-703-0 / 9789402237030

Vaste prijs:

€ 23,00

Waardering:

  • (7)