Toverbal - Een persoonlijk verhaal na de diagnose borstkanker

Lydia Oudakker

Category: Health
  • (6)

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In een indringend en persoonlijk verhaal deelt Lydia haar ervaringen na de diagnose borstkanker. Op een natuurlijke manier beschrijft zij haar behandeltraject: de operatie, de radiotherapie en als ‘’kers op de taart” de chemotherapie. Zij belicht haar twijfels over de behandeling, de zoektocht naar balans en verbintenis met mensen om haar heen. Humor wordt afgewisseld door openheid en kwetsbaarheid. In de bijlage heeft zij een positieve en op de toekomst gerichte handreiking toegevoegd. Die is bedoeld als informatie- en inspiratiebron om lotgenoten en betrokkenen op weg te helpen en te steunen.

From the book

We nemen plaats en krijgen een kopje koffie aangeboden. ‘Ik heb twee nieuwe adviseurs meegenomen’, zeg ik lachend. Ze verdwijnt om de notities van mijn laatste bezoek erbij te pakken. ‘Is het mogelijk om die blonde pruik van laatst nog een keer te passen,’ ik laat haar de foto zien. ‘Prima!’ Diverse modellen in verschillende kleuren worden op de tafel voor mij uitgestald. De reden waarom is minder, maar het passen van die verschillende pruiken is hilarisch! Echt een aanbeveling!
Ondanks dat "blonds more fun" hebben, kies ik voor de veilige weg. Het wordt een kastanjebruin kleurig haarstuk, iets langer dan mijn eigen haar. Mijn moeder en Mandy hebben het geheel kritisch gade geslagen en zijn het met me eens. ‘Mooi’, zegt de vrouw. ‘Van dit model maken we vier varianten, daaruit kun je de leukste kiezen. Waarschijnlijk zijn ze volgende week klaar.’
‘Volgende week al’, stamel ik geschrokken. De tranen springen in mijn ogen. ‘Hier ben ik helemaal nog niet aan toe!’, zeg ik snikkend. Zodra de pruik klaar is, had ik mij voorgenomen mijn hoofd kaal te scheren, niet beseffend dat dit zo snel zou zijn… De "pruikenvrouw" stelt mij gerust: ‘Je hebt tijd genoeg. Meestal valt het haar pas na de 2e kuur uit. Je moet nog beginnen! Neem de tijd, laat het haar er pas afhalen als je er klaar voor bent.’ Opgelucht met een zucht, doe ik de pruik af, zodat ze de maat van mijn hoofd kan meten. ‘Kijk nou’, wijzend naar het harige hoopje voor me. ‘Je zou zweren dat Tommy daar ligt, onze ruigharige cavia van vroeger!’ De tranen zijn al snel verdwenen, iedereen schiet in de lach. ‘De gelijkenis is inderdaad sprekend’, beaamt mijn moeder. Na het doornemen van de laatste formaliteiten, nemen we afscheid. Volgende week volgt de definitieve keuze.

About the author

Lydia Oudakker (Rotterdam 1960) startte in 1987 haar loopbaan in de gezondheidszorg. Jarenlang werkte zij als verpleegkundige op de afdeling intensive care- en spoedeisende hulp. Zij volgde cursussen op het gebied van communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor groeide haar interesse rondom de psychosociale problematiek van patiënten. Op basis van haar ervaringen als patiënt alsmede haar medische kennis als professional, besloot zij dit boek te schrijven.

Reviews

2017-11-30 05:24:56 | By: Yvonne | Rating:
Toverbal is een erg persoonlijk en vertrouwelijk boek wat luchtig van toon is. Bij het lezen van dit boek voel je je bijna bevoorrecht dat je toestemming hebt van Lydia om in haar "dagboek" te lezen. De handreikingen zijn een extraatje die iedereen kan toepassen in zijn /haar leven. Kortom een aanrader voor en ieder wiens gezondheid op het spel staat.

2017-11-16 18:21:53 | By: Mw Benoist | Rating:
Prachtig geschreven, heel kwetsbaar en ook veel humor, de positieve manier van denken en doen, spreekt mij erg aan, ondanks tegenslag positief en ervoor gaan, denk dat dit een aanrader is voor alle chronisch zieken en nog mooie handreikingen bijgevoegd, kortom een aanrader

2017-11-02 12:26:53 | By: Roberto Valenti Clari | Rating:
Ik heb het al tegen Lydia gezegd, het is een "pageturner". Het verloop van diagnose, behandeling en herstel wordt op een "luchtige" manier verteld. Ondanks dat geeft het een goede kijk in het leven van iemand die de diagnose kanker krijgt. Welke keuzes maak je, de mogelijkheden die je hebt maar veelal niet neemt omdat je niet op de hoogte bent of niet te assertief wil zijn. Lydia laat zien dat er, ondanks een "doodvonnis" wordt gegeven, er vele wegen zijn te bewandelen om te vechten en te overleven. Het boek is naar mijn idee een grote steun voor vrouwen of mannen met de diagnose kanker dat er pieken en dalen zijn maar dat positiviteit op diverse gebieden zoals gezondheid van lichaam en geest, familie en vrienden, een goed medisch team je er door heen kunnen helpen.

2017-11-02 19:45:13 | By: José | Rating:
Het is een geweldig mooi en kwetsbaar geschreven boek. Ook als je zelf geen (borst) kanker hebt is dit boek een echte aanrader. Je begrijpt door het persoonlijke verhaal van Lydia wat dit met een mens doet. Haar humor geeft kracht, ook aan haar naasten. De oefeningen zijn een mooie toevoeging.

2017-11-02 20:24:40 | By: Cornelie | Rating:
Een prachtig open verhaal geschreven met veel humor en positiviteit! Ook de handreikingen zijn duidelijk geschreven en meteen toepasbaar! Kortom een boek vol erkenning en inhoud en daarmee een een echte aanrader!

2017-10-23 16:37:31 | By: Liesbeth | Rating:
Een "must have" voor elke vrouw die de diagnose borstkanker krijgt. Het boek leid en begeleid je door alle emoties heen waarbij de schrijfster vanuit een helder en reel uitgangspunt alle afwegingen en beslissingen de revue laat passeren. Geen donker boek, maar een boek waar je oprecht iets aan hebt in zo,n moeilijke periode in je leven. Een echt houvast. Aanrader!!!!!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Toverbal - Een persoonlijk verhaal na de diagnose borstkanker

Author:

Lydia Oudakker

Category:

Health

Number of pages:

196

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

06-10-2017

ISBN:

978-94-0223-956-0 / 9789402239560

Price:

€ 20,49

Language

Dutch

Rating:

  • (6)