Dik ingewikkeld

Attie Dotinga

Category: Psychology and personal development
  • (2)

€ 18,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Na je zoveelste dieet- en sportpogingen toch weer groeien. Beseffen dat je alweer in dezelfde valkuilen bent gestapt. Je niet zo slim voelen en je dan maar aan die vreetbui overgeven, die gemakkelijk enkele weken kan duren. Van voren af aan beginnen met een zucht der wanhoop en in de verte de angst om weer te falen .Herkenbaar? Misschien is dit boek dan iets voor jou? Geen nieuw dieet maar inzichten over dik zijn, onveiligheid, zelfliefde en bescherming die jou zullen helpen je gewicht te kunnen behouden. Welk gewicht dan ook.

From the book

Vaak zit je als volwassene nog steeds in de torenkamer, omdat de grond waarlangs je zou moeten lopen als je naar buiten wilt, zo onveilig is.
En je moet naar buiten als je wilt deelnemen aan het leven. Want het leven speelt zich dan nu wel af daarboven, maar je moet toch letterlijk over de aarde lopen om te kunnen leven. En er niet alleen over nadenken.
 
Het wegvluchten van het lichaam omdat je daar de pijn voelde, is eigenlijk ook een heel kinderlijke houding. Want is het niet zo dat je, door wat er in de buitenwereld gebeurt, door erover na te denken, er een gevoel bij hebt gemaakt, dat dat in je lichaam wordt gereflecteerd? Dus komt het gevoel ook uit je bovenkamer?
 
Voor je hersenen maakt het trouwens ook niet uit of iets echt is of dat je het alleen maar heel erg gelooft in je hoofd. En je lichaam volgt die leiding trouw.
Doe je ogen maar eens dicht en stel je voor dat je een halve citroen in je handen hebt. Nu ga je daar een hap van nemen.
 
Voel je hoe zuur het is? En bemerk je hoe je speekselklieren nu gaan werken?
Dit is dus ook hoe jouw overtuigingen werken. Toen ik zo dik was dat ik bijna niet meer kon lopen en na de operatie opeens veel mobieler was, toen zat er nog steeds een begrenzing op mijn beweging.
 
Als ik een stukje ging wandelen, dan was ik net op de hoek van de straat en dan kreeg ik pijn in mijn benen doordat mijn spieren strak gingen staan.
Dit was hoe ver ik daarvoor kon lopen. Pas toen ik mij er bewust van was, ging ik die uitdaging aan en na een aantal keren was mijn grens verlegd.

About the author

Attie Dotinga (1962) vroeg zich af waarom zij haar hele leven al in gevecht was met overgewicht. Dit boek is het resultaat van een zelfstudie. Het geeft inzicht, vertelt dat dik zijn meer is dan een kwestie van eten, legt uit waarom het in je leven kwam en waarom het altijd aanwezig zal zijn. Geeft handvatten om echt aan je gewicht te werken en leert je vooral om dit op een liefdevolle manier te doen.

Reviews

2018-05-10 14:21:15 | By: Chevy Smit | Rating:
Echt een heel mooi boek, met een andere kijk op overgewicht en hoe je hier mee omkan gaan.

2018-05-05 07:27:33 | By: Tjitse Boersma | Rating:
Attie Dotinga – DIK INGEWIKKELD “Ik hou van mij”, Atties tweede boek, werd vorig jaar (2017) voorafgegaan door “DIK INGEWIKKELD” dat ik ook wilde lezen. En waarover ik ook nu iets wil delen omdat het me – net als “Ik hou van mij” zo raakte dat ik het boek tijdens het lezen echt even moest wegleggen om op een later moment verder te gaan in mijn proces van ONT-WIKKELING dat tijdens het lezen van start ging en niet meer zal eindigen. Op de omslag van het zelf niet dikke boek (114 pagina’s) staan de woorden ‘Zelfliefde’, ‘Onveiligheid’ en ‘Angst’. Die woorden staan op de wikkels die de hoofdpersoon rondom zich draagt, terwijl zij (of hij) zit op een stapel van zes boeken met titels als ‘Sport’, ‘Afvallen’ en ‘Dieet’. Op de omslag van het boek is het woord DIK in het geel en dikgedrukt. De D van Dik is even’dik’ als de twee volgende letters maar wanneer je de D zou wegdenken staat er IK en dat IK is ook weer onderdeel van het woord INGEWIKKELD. Het boek is verre van ingewikkeld, ‘spiritueel’ of ‘zweverig’, gaat weliswaar over DIKzijn maar vrijwel alles wat erin staat is net zo ‘dik’ toepasbaar op andere ‘problemen’, voorzover dikzijn een probleem zou zijn …. Het toepasbare zit hem in het ONT-wikkelen oftewel het zichtbaar doen worden van je EIGENSTE ZELF. In acht hoofdstukken, aangeduid als Wikkel 1 tot en met Wikkel 8, ontwart Attie laag na laag om de KERN van ‘het probleem’ bloot te leggen. Voor je het weet ben je al lezend zelf ook terug in je tijd bij je ouders en realiseer je je ineens welke schijnveiligheid daar ontstond, vraag je je af of jij ook die andere stemmen hoort en of jij ook een torenkamer hebt gecreëerd om in weg te vluchten. Hoe laat je los (hoe geef je ‘vrij’), hoe vul je je ‘eigen kopje’, hoe wil jij leven? Ergens in het boek gaat er een knop om, gaat ze bewegen, voelen, relativeren. Volg haar en ga ook verder naar daar waar je echt jezelf wilt zijn. Beantwoord ook de vragen die Attie na iedere Wikkel toevoegde. Dat waren niet zomaar wat vragen en niet zomaar wat vervolgvragen. “Wat wilde je vroeger per sé anders gaan doen als je groot was? Doe je dat ook? Wat doe je hetzelfde? Past dat bij je? …. Wat doe je anders? Is het echt anders of de andere kant van de medaille?” Dik-Dankjewel AttieWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Dik ingewikkeld

Author:

Attie Dotinga

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

114

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

15-09-2017

ISBN:

978-94-0223-912-6 / 9789402239126

Price:

€ 18,49

Language

Dutch

Rating:

  • (2)