Dik ingewikkeld

Attie Dotinga

Categorie: Psychologie & persoonlijke ontwikkeling

€ 17,99
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Na je zoveelste dieet- en sportpogingen toch weer groeien. Beseffen dat je alweer in dezelfde valkuilen bent gestapt. Je niet zo slim voelen en je dan maar aan die vreetbui overgeven, die gemakkelijk enkele weken kan duren. Van voren af aan beginnen met een zucht der wanhoop en in de verte de angst om weer te falen .Herkenbaar? Misschien is dit boek dan iets voor jou? Geen nieuw dieet maar inzichten over dik zijn, onveiligheid, zelfliefde en bescherming die jou zullen helpen je gewicht te kunnen behouden. Welk gewicht dan ook.

Uit het boek

Vaak zit je als volwassene nog steeds in de torenkamer, omdat de grond waarlangs je zou moeten lopen als je naar buiten wilt, zo onveilig is.
En je moet naar buiten als je wilt deelnemen aan het leven. Want het leven speelt zich dan nu wel af daarboven, maar je moet toch letterlijk over de aarde lopen om te kunnen leven. En er niet alleen over nadenken.
 
Het wegvluchten van het lichaam omdat je daar de pijn voelde, is eigenlijk ook een heel kinderlijke houding. Want is het niet zo dat je, door wat er in de buitenwereld gebeurt, door erover na te denken, er een gevoel bij hebt gemaakt, dat dat in je lichaam wordt gereflecteerd? Dus komt het gevoel ook uit je bovenkamer?
 
Voor je hersenen maakt het trouwens ook niet uit of iets echt is of dat je het alleen maar heel erg gelooft in je hoofd. En je lichaam volgt die leiding trouw.
Doe je ogen maar eens dicht en stel je voor dat je een halve citroen in je handen hebt. Nu ga je daar een hap van nemen.
 
Voel je hoe zuur het is? En bemerk je hoe je speekselklieren nu gaan werken?
Dit is dus ook hoe jouw overtuigingen werken. Toen ik zo dik was dat ik bijna niet meer kon lopen en na de operatie opeens veel mobieler was, toen zat er nog steeds een begrenzing op mijn beweging.
 
Als ik een stukje ging wandelen, dan was ik net op de hoek van de straat en dan kreeg ik pijn in mijn benen doordat mijn spieren strak gingen staan.
Dit was hoe ver ik daarvoor kon lopen. Pas toen ik mij er bewust van was, ging ik die uitdaging aan en na een aantal keren was mijn grens verlegd.

Over de auteur

Attie Dotinga (1962) vroeg zich af waarom zij haar hele leven al in gevecht was met overgewicht. Dit boek is het resultaat van een zelfstudie. Het geeft inzicht, vertelt dat dik zijn meer is dan een kwestie van eten, legt uit waarom het in je leven kwam en waarom het altijd aanwezig zal zijn. Geeft handvatten om echt aan je gewicht te werken en leert je vooral om dit op een liefdevolle manier te doen.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Dik ingewikkeld

Auteur:

Attie Dotinga

Categorie:

Psychologie & persoonlijke ontwikkeling

Aantal pagina's:

114

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

15-09-2017

ISBN:

978-94-0223-912-6 / 9789402239126

Vaste prijs:

€ 17,99