#Chefjezelf - Spirituele coaching in de nieuwe economie

Ruud Poels

Categorie: Psychologie & persoonlijke ontwikkeling

€ 20,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

De wereld om ons heen verandert. In #Chefjezelf laat Ruud Poels de lezer ervaren hoe fijn het is om juist dan op jezelf te kunnen vertrouwen. Het draait in de nieuwe economie niet alleen om geld. Er zijn ook andere benefits te verdienen, zoals geluk. Ruud weet duidelijk te maken dat er een ommezwaai in het denkpatroon van bedrijven, ondernemers en werknemers nodig is. Door zijn vertrouwelijke en vertellende betoog is de tekst een dialoog met de lezer geworden. Het is een boek dat aan de ene kant praktisch is en aan de andere kant spirituele groei afdwingt.

Uit het boek

De bankiers die verantwoordelijk worden gehouden voor het ontstaan van de economische crisis, zeiden het werk van God te doen. Daar is een heleboel ellende van gekomen. Aan Gods werk moet je je niet wagen, leerde ik van Byron Katie[1].
 
Volgens haar zijn er drie soorten business: zo heb je je eigen sores. Het lukt meestal vrij aardig om daarmee te dealen. Aan de andere kant heb je te maken met daden van een god. Het regent bijvoorbeeld. Die beslissingen kun je beter ondergaan in plaats van er iets aan te willen veranderen. Daar tussenin heb je het gebied van zijn of haar besognes. Ons dagelijkse geworstel, want niemand doet 100% wat jij wilt en omgekeerd.
 
Zelf heb ik de meeste problemen met business van instanties die het tempo van de nieuwe economie niet aan lijken te kunnen. Geld rolt tegenwoordig steeds vaker op plekken waar het moeilijk controleren is. Iemand die iets te veel eten kookt en dat in de buurt verkoopt, is misschien wel een restaurant. Pik je regelmatig een collega op bij een carpoolplaats, ben je wellicht een taxibedrijf. En verhuur je af en toe een kamertje van je woning, dan ben je een potentiele huisjesmelker.
 
In ieder geval ben je bezig met economische transacties en in de nieuwe economie vallen muurtjes tussen loondienst en ondernemerschap om waar je bij staat. Dat is ook de bedoeling, want we krijgen steeds meer slashers op de arbeidsmarkt. Mensen die met meerdere activiteiten inkomen verdienen.
 
Voor de belastingdienst is dat allemaal lastig te controleren. De kans dat er geld verdwijnt zonder afdracht aan de fiscus is té groot. Daarom grijpt de dienst terug op een beproefd recept van regels, regels, regels, nog eens regels én uitzonderingen.[1] Byron Katie is bedenker van The Work: een proces om gedachten te onderzoeken

Over de auteur

Ruud Poels schrijft over de nieuwe economie en de technologische vernieuwing die daarbij hoort. Dit jaar rondde hij zijn studie intuïtieve ontwikkeling af. Als je die zaken combineert kom je tot bijzondere conclusies. Signalen van het universum zijn voor hem net zo gewoon als dataopslag in de cloud. Het zorgt voor een nieuwe kijk op jezelf, werk, inkomen, geluk en spiritualiteit. Met het boek geeft hij lezers een duwtje in de gewenste richting.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

#Chefjezelf - Spirituele coaching in de nieuwe economie

Auteur:

Ruud Poels

Categorie:

Psychologie & persoonlijke ontwikkeling

Aantal pagina's:

174

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

29-09-2017

ISBN:

978-94-0223-945-4 / 9789402239454

Vaste prijs:

€ 20,49

Taal

Nederlands