De Denkende Mens

Bas van den Brink

Category: Popular Science

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In De Denkende Mens staat de geschiedenis van de filosofie en de wetenschap vanaf de eerste mensen tot heden beschreven. Door middel van feiten, verhalen en anekdotes wordt de tijd in een logisch verband gebracht. Van de mythologie van Homerus, via Plato, Copernicus, Newton en de Nobelprijswinnaars zoals bijvoorbeeld Marie Curie en Einstein wordt een onderlinge samenhang in historisch perspectief gezet.

From the book

De menselijke beschaving begon bij de oevers van de Nijl, de Eufraat en de Tigris vanwege de uitstekende landbouwgrond in die streken. Vooral tussen Egypte en de oude stad Babylon begon men met het voeren van handel.
De uitvinding van het schrift 4000 voor Chr. in Egypte en Mesopotamië bevorderde deze praktijken aanzienlijk. De eerste geschreven teksten bestonden uit boekhoudkundige teksten op kleitabletten van de Soemeriërs. Dit was een onvolledig schrift dat ongeschikt was om culturele verhalen weer te geven. Dat werd pas mogelijk na de uitvinding van het spijkerschrift. De eerste teksten op papyrus waren slechts afbeeldingen van de bedoelde voorwerpen maar dit evolueerde na verloop van tijd tot een soort beeldschrift zoals de hiërogliefen in Egypte. Uit dit beeldschrift werd door de Soemeriërs het alfabet ontwikkeld. 

About the author

Bas van den Brink (1980) is vanaf zijn vroegste jeugd sterk geïnteresseerd in alles wat met wetenschap te maken heeft. Ook muziek speelt een grote rol. Vanuit zijn brede belangstelling heeft hij meerdere essays geschreven. Zij zijn te vinden op zijn website (www.dewereldvanbas.nl). Sinds enige jaren is hij blind en ernstig slechthorend. Ondanks dat heeft hij het diploma technische natuurkunde op HBO niveau. Daarna heeft hij een aantal deelcertificaten milieu- en natuurwetenschappen behaald aan de Open Universiteit. Verdere studies heeft hij voornamelijk via gesproken boeken en voorgelezen teksten van internet gedaan.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Denkende Mens

Author:

Bas van den Brink

Category:

Popular Science

Number of pages:

194

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

15-09-2017

ISBN:

978-94-022-3900-3 / 9789402239003

Price:

€ 20,49

Language

Dutch