Cover voorkant
Mare, een meisje uit twee werelden
Mare, een meisje uit twee werelden

Mare, een meisje uit twee werelden

Marijcke Cauwe

Category: Young Adult

€ 16,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Mare is het verhaal van een meisje dat twaalf jaar wordt en in de oertijd leeft. Haar verjaardag wordt niet gevierd. Ze herinnert zich een verjaardag in de moderne wereld met cadeautjes en een moeder die bloempjes in haar krullen vlocht. Ze begint te beseffen dat ze in twee werelden leeft. Mare kan dit geheim met niemand delen. Wie zou haar geloven?
In de oerwereld is ze bang voor de wilde paarden die soms door het tentenkamp razen. Ze herinnert zich haar paard in de moderne wereld, een lief getemd dier waar ze veel van hield.
Ze weet dat ze in het tentenpark waar ze nu woont, binnenkort moet trouwen. Het is de gewoonte van haar stam dat meisjes jong trouwen. Ze is hier nog helemaal niet aan toe en vlucht naar haar geheime grot…

From the book

Wie zou geloven dat ik in twee werelden leef. Dat er twee Mare´s zijn. Een Mare met blond haar en een Mare met bruin haar. Bovendien ben ik voortdurend in levensgevaar. Ik doe dingen die verboden zijn. Maar ik kan er niets aan doen. Het overkomt me! Wat mij overkomt is zo buitengewoon dat ik vandaag heel ver ben weggelopen. Ik heb bij de rivier mijn bootje genomen en ik ben naar de overkant van de rivier geroeid. Ik heb mijn boot en roeispanen tussen het struikgewas verborgen en nu zit ik in een kleine grot. Het is hier heel stil. Zelfs de vogels zwijgen. De zon schijnt en rond de ingang van de grot groeien en bloeien de mooiste bloemen. Het is door de bloeiende bloemen dat ik de ingang van deze grot ontdekt heb. Hun kleuren en geuren trokken mij aan en toen ik mij bukte om aan de bloemen te ruiken, zag ik de ingang. Eerst dacht ik dat het een verlaten vossenhol was, maar daar is de grot te groot voor.
Omdat ik denk dat niemand mij hier zal komen zoeken, kan ik de dingen doen die ik voor mijn familie en de andere mensen van mijn groep moet verborgen houden. Hier kan ik mezelf zijn! Maar wie ben ik? Wie is mezelf? Ik ben een meisje dat in twee werelden moet leven. Ik wil dat niet! Maar het is zo! Ik ben Mare, ik ben twaalf jaar oud en ik leef in twee verschillende werelden.


About the author

Marijcke Cauwe is geboren te Rotterdam op 10 juni 1936. Ze studeerde in Amsterdam, trouwde en werd moeder van vier kinderen. In 1960 verhuisde het gezin naar België. Ze woont nu al jaren in Antwerpen. Lezen, schrijven en dichten zijn altijd haar hobby’s geweest. Het leven trok haar naar andere bezigheden. Van de hobby’s kwam niet veel terecht. Toch maakte ze haar droom waar. Op latere leeftijd begon ze weer te schrijven en gaf ze haar eerste roman ‘De oude man’ uit. Nu verschijnt ‘Mare’, een jeugdboek met een mysterieus tintje. Ze hoopt de jeugd te boeien door ze mee te nemen in de twee werelden van Mare.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Mare, een meisje uit twee werelden

Author:

Marijcke Cauwe

Category:

Young Adult

Number of pages:

48

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

13-10-2017

ISBN:

978-94-022-3943-0 / 9789402239430

Price:

€ 16,50

Language

Dutch