Tussen Eem, berg, duin en polder

Peter Beijer

Category: Stories
  • (10)

€ 18,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary


Soest. Een mooie plaats in het midden van Nederland. Peter Beijer schrijft met humor en ontroering over zijn geboorte- en woonplaats. Beeldend, in een vlot tempo vertelt hij over vrolijke en droevige gebeurtenissen, dagelijkse gemakken en ongemakken en komische mijmeringen over gênante momenten. Beijer weet op originele wijze heden en verleden te mengen, waarbij hij geen geheim maakt van zijn nostalgische gevoelens. Zo gebruikt de Soester de dorpsrel over een sporthal om naar zijn MAVO-schooljaren terug te blikken. Verhalen en columns met een lach en een traan. Humor, ontroering en nostalgie. Herkenbaar voor Soesters, ook leuk voor niet-Soesters.

From the book

Zal Orlando di Lasso ooit hebben bevroed dat een gebouw dat zijn naam draagt de inzet zou zijn van een klassieke dorpsrel? De componist leefde van 1532 tot 1594 en produceerde meerstemmige vocale composities. Dat zijn mooie muziekstukken waarbij door de zangers extreem goed samengewerkt moet worden om te komen tot het mooiste resultaat.
In een vorig leven deed het Orlando-gebouw dienst als de Kardinaal Alfrink MAVO. Veertigers en vijftigers van nu hebben ongetwijfeld nog herinneringen aan de school. Het gebouw werd eind jaren zeventig opgeleverd. Om verhuiskosten te besparen moesten de leerlingen met hun eigen tafeltje vanaf de Steenhoffstraat naar de nieuwe school wandelen. De huidige woonwijk Overhees was toen een toendra van modder, kuilen en plassen. Het laatste traject voor de scholieren annex verhuizers was een ware hindernisbaan.
Over datzelfde braakliggende stukje land, waar later idyllische hofjes als de Draailier en de Citer uit de grond gestampt zijn, fietsten puisterige pubers naar school. Als je onderweg leraar Brouwer tegenkwam, de man gaf op een ouderwets strenge manier les in de Franse taal, moest je vooral goedemorgen zeggen. Wanneer je het lef had om hallo te zeggen zei hij niks terug. 

About the author

Peter Beijer (Soest - 1964) schrijft verhalen, artikelen en columns. Hij interviewt voor de Soester Courant lokale beroemdheden en produceert voor het MKB in de regio Soest webteksten en advertorials. In dit boek zijn de columns gebundeld die hij in de periode 2016-2017 voor Soest Nu schreef. Daarnaast autobiografische verhalen en kronieken waarin zelfspot, humor en ontroering elkaar in een vlot tempo afwisselen. De rode draad: de liefde voor nostalgie, familie, vrienden en vooral Soest.

Reviews

2017-11-09 12:41:43 | By: J. de Vries | Rating:
Een erg leuk boek. Ik kom niet uit de regio Soest maar het zijn leuke/herkenbare verhalen die ieder kan relativeren naar eigen jeugd en omgeving.

2017-10-25 10:42:35 | By: Gerrit Westerveld | Rating:
Een heel leuk boek. Heb er in het "verre" Emmen van genoten. Precies je eigen stijl zoals je dat in de spetter ook deed. Ik weet best het eea van je maar het verhaal van je zusje die je toch de naam Eva hebt gegeven vond ik byzonder evenals je ervaring met de Canadezen op het kerkhof waar mijn vader ook ligt. Kan al uitkijken naar een vervolg. Succes met alles en groetjes.

2017-10-18 12:00:52 | By: Hennie Becker | Rating:
Leuk grappig boek, je blijft lezen!

2017-10-16 11:18:03 | By: Wil Pothoven | Rating:
Wat heb ik genoten van jouw boek! Zaterdagmorgen werd het bezorgd en ik heb het in twee rukken uitgelezen. Met een glimlach om mijn mond en met af en toe een traan in mijn ogen sloeg ik met plezier de bladzijden om. Het Soester gevoel dat ik mijn hele leven bij me draag en in jouw boek ook zo bij jou herken, staat nu zwart op wit. Als ik jouw naam hier thuis laat vallen is altijd de reactie: ouwe Jaap was een goeie kerel en eigenlijk alle mannen van Beijer! Peter, ik ben trots dat ik een geboren Soesterse ben en ik ben bovenal trots op jou! Groetjes, Wil Pothoven

2017-10-11 08:29:28 | By: Niels
leuke lokale verhalen en wat informatie over het dorp, leuk en lachen

2017-10-10 20:49:58 | By: Loes Butzelaar
Heb het in een paar uurtjes uitgelezen, heel herkenbare nostalgie en we hebben op dezelfde school gezeten dus in een verhaal ging het over juf Gemke en hoofdmeester Krops. Ik heb het even 'warm' aanbevolen op een familiebijeenkomst dus binnenkort een extra oplage ? groetjes uit Beilen, Soest uit het oog maar niet uit het hart.

2017-10-09 23:43:03 | By: Linda Oudenaller | Rating:
Veel herkenbare stukjes, heerlijk om te lezen. In één ruk uitgelezen, nu is het wachten op deel 2...👍😀

2017-10-09 23:44:54 | By: Hans Boks | Rating:
Ik heb m net binnen. Paar verhalen gelezen. Mooi weekend om van de rest te genieten. Dank je Peter!

2017-10-09 23:45:30 | By: Erik Beukema | Rating:
Vandaag binnen gekregen. Het 1ste hilarische verhaal. "Soest van bovenaf"gelezen. Mooi verhaal Peter. En mensen ik kan dit boek aanbevelen bij iedere Soester en ver daarbuiten. Morgen maar verder lezen.

2017-10-09 23:46:12 | By: Marjon Hagen-van Brienen | Rating:
Heerlijk herkenbaar en vlot! Je hebt een schrijfstijl die lekker weg leest, Peter Beijer! Ben , helaas, al ruim over de helft!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Tussen Eem, berg, duin en polder

Author:

Peter Beijer

Category:

Stories

Number of pages:

110

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

29-09-2017

ISBN:

978-94-022-3936-2 / 9789402239362

Price:

€ 18,49

Language

Dutch

Rating:

  • (10)