Alles wat ik ooit met papa wil delen

Marijke Barkey

Category: Children books

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Voor opvoeden bestaat geen vaste gebruiksaanwijzing. Ieder kind, iedere ouder en iedere situatie is anders. 
In de hedendaagse tijd komen kinderen in aanraking met uiteenlopende situaties, waarbij het voor kinderen vaak lastig is de bijbehorende emoties bespreekbaar te maken en te delen met ouders en direct betrokkenen. Of het nu gaat om scheiding, verlies van dierbaren, pesten of andere psychisch belastende situaties. Wanneer deze situaties uit de hand dreigen te lopen is de kans groot dat een kostbare therapie noodzakelijk is om kinderen hierbij te helpen of om eventuele schade te beperken.

In veel gevallen is dit te voorkomen.
Kinderen willen het liefst een goede emotionele en liefdevolle band met hun ouders die bijdraagt aan een gezonde groei en ontwikkeling. Daarvoor is een veilige en vertrouwde interactie tussen ouder en kind voor iedereen wenselijk.

Dit boekje komt er misschien het dichtste bij als het gaat om een veilige en liefdevolle interactie tussen ouder en kind. 
Het komt van uw kind zelf.
Om het beste uit het boekje te halen kun je –als ouder- bijvoorbeeld af en toe vragen of er iets belangrijks in jullie 'samen met papa' boekje staat. Je kind vragen om op te schrijven wat het bezighoudt als je zelf te veel last hebt van stress, tijdgebrek of het gewoon niet het juiste moment vindt. Je komt er dan later op terug.

Naast dit boekje voor Papa is er ook een boekje voor Mama. Voor kinderen is het plezierig om in voorkomende situaties beide boekjes te kunnen gebruiken.
Bij een conflictsituatie tussen moeder en kind kun jij je kind vragen om in het ROZE boekje op te schrijven wat het dwars zit om dat later uit te praten met MAMA.

Dit boekje is samengesteld om de relatie tussen u als ouder en uw kind in moeilijke situaties te versterken. Het boekje is geschikt voor kinderen vanaf 7/8 jaar, ook als er (nog) niets aan de hand lijkt.

From the book

previewpapa

About the author

Dit boekje is geschreven en samengesteld door Marijke Barkey, die samen met Martin erg begaan is met de wenselijke emotionele band tussen ouder en kind. Marijke Barkey is directeur van de Stichting Tijd voor Elkaar. De stichting Tijd voor Elkaar wil op ongedwongen wijze de hechte band in een gezin behouden of versterken door de onderlinge communicatie te bevorderen.

Naast het uitgeven van hulpmiddelen als boekjes, heeft de stichting een eigen vakantie accommodatie waar leuke ‘gezins samen doen dingen’ worden georganiseerd. De accommodatie wordt graag gebruikt door (één-ouder) gezinnen en kindertehuizen. De ervaringen die daarmee zijn opgedaan hebben bijgedragen aan de totstandkoming van dit boekje. Voor meer informatie kijk op de website www.stichtingtijdmetelkaar.nl

Bij een scheiding kan alleen het vieren van verjaardagen al voor de nodige struikelblokken zorgen, kijk op de website voor de mogelijkheden die wij bieden om dit voor u te organiseren.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Alles wat ik ooit met papa wil delen

Author:

Marijke Barkey

Category:

Children books

Number of pages:

88

Illustrated:

Yes

Format/size:

Wire-O A5

Release date:

08-09-2017

ISBN:

978-94-022-3878-5 / 9789402238785

Price:

€ 20,99

Language

Dutch