The point of no return - Columbine High School Shooting en de veramerikanisering van de wereld

Tom Slabbaert

Category: Society

€ 18,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Geweld mag nooit de oplossing zijn om iets te bereiken. Toch was dat wel de keuze van twee jongeren van achttien en zeventien jaar op 20 april 1999, in Colorado, USA. En na hen nog honderden anderen in de Verenigde Staten.
Het kan geen toeval zijn dat, in een land als de VS, waar de ongelijkheid en het individualisme bij burgers reeds decennia lang hoge toppen scheert, bij vele mensen de stoppen doorslaan. Meer gelijkheid in de maatschappij kan vele problemen oplossen en kan de frustraties terugdringen, maar dan moet de wil om dat te doen, aanwezig zijn.

From the book

Amerika is sinds de jaren negentig constant in beweging maar, waar het ooit een natie was met de grootste middenklasse ooit, wordt het nu een land dat diep verdeeld is tussen arm en rijk. Armoede is een onderhuidse vijand, en een tegenslag kan er al vlug voor zorgen dat je moet slapen in je auto als je die nog bezit of in een ‘tent city’. Miljoenen gezinnen worden geruïneerd. De Amerikaanse staat heeft arme mensen nodig, want arme mensen kun je met geld overhalen om het leger in te gaan en zich kapot te laten schieten in een zoveelste oorlog waarvoor geen reden is om die te voeren, maar enkel en alleen in stand wordt gehouden om de wapenindustrie te financieren. Je kan in het leger al gauw $ 4000 netto (€ 3582) verdienen per maand en er een ziekteverzekering bovenop krijgen. De VS vindt dit een goede zaak…Armoede ontstaat niet, ze wordt gecreëerd door de overheid.

About the author

Tom Slabbaert (1966), gehuwd en vader van 3 kinderen, en gewezen vakbondsafgevaardigde van de socialistische vakbond en tevens ex-werknemer van Renault Vilvoorde heeft in de loop der jaren de vernietigende kracht van het kapitalisme zien toenemen en tegelijkertijd de levensomstandigheden van de ‘working poor’ zien afnemen. Dit alles is te wijten aan een verregaande veramerikanisering van de wereld. Met dramatische gevolgen...

Reviews

2017-11-13 20:04:04 | By: van Geeteruyen cecile
Boek net gelezen , was te koop bij standaard boekhandel

Realistisch met een goede kijk op wat ons nu al treft en wat ons nog allemaal te wachten staat.
Wie kan het tij nog keren?????Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

The point of no return - Columbine High School Shooting en de veramerikanisering van de wereld

Author:

Tom Slabbaert

Category:

Society

Number of pages:

116

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

27-10-2017

ISBN:

978-94-022-4019-1 / 9789402240191

Price:

€ 18,49

Language

Dutch