Cover voorkant
Mam hoort weer!
Mam hoort weer!

Mam hoort weer!

Saskia Boer

Category: Young Adult

€ 20,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hoe voelt het als je moeder slechthorend is? Hoe lastig is de communicatie als je niet goed hoort? Iris begrijpt niet waarom haar moeder zeurt als ze iets niet verstaat. Ze heeft toch hoortoestellen? Nou dan! Lia vindt haar handicap wel meevallen, als iedereen maar duidelijk genoeg spreekt. Iris en Lia schrijven allebei in hun dagboeken over dezelfde gebeurtenissen. Kan Iris begrijpen hoe het voor haar moeder is om deze handicap te hebben? Gaat Lia echt beter horen als een ze een cochleair implantaat (CI) krijgt? En wat vindt Iris’ vriendje Steven ervan? Met achtergrondinformatie, uitleg en tips.

From the book

Uit het dagboek van Iris
In het donker van mijn slaapkamer lig ik te luisteren naar de geluiden om me heen. Buiten hoor ik het verkeer. Een auto stopt, een hond blaft. In de kamer naast me hoor ik Tessa hoesten. De wind zwiept de takken van de boom tegen het huis. Bij de buren hoor ik de wc die doorgetrokken wordt. Het zijn de vertrouwde geluiden van het huis. Morgen wordt mam geopereerd. Zou het allemaal goed gaan? Zou ze deze geluiden binnenkort ook horen?
 

Hoe weinig hoor je als je ernstig slechthorend bent?
Als je je vingers in je oren doet, hoor je ongeveer 30 tot 35 % minder. Iemand die zo ernstig slechthorend is als Lia hoort zonder hoortoestellen zo’n 80 tot 90 % minder. Dat is dus heel veel minder. Als je een CI hebt (en eventueel een hoortoestel aan het andere oor), kun je soms wel tot ongeveer 80%  of meer weer horen, maar verstaan blijft moeilijk.

About the author

Saskia Boer (1964) woont en werkt in Zuid-Limburg. Ze is al jaren slechthorend en heeft sinds begin 2015 een Cochleair Implantaat (CI). Ze miste informatie hierover voor haar dochters. Ook miste ze een jeugdboek over het hebben van een ouder met een handicap. Ze heeft dit boek geschreven voor iedereen die meer wil weten over de impact van (ernstige) slechthorendheid en voor alle tieners die een ouder met een handicap hebben.

Reviews

2018-01-26 11:44:50 | By: M
leuk boek, vanuit 3 gezichtspunten: progressief slechthorende, partner + puberdochter! Paar dingetjes kloppen niet helemaal, maar het boek geeft een goede inkijk in hele CI-proces voor een slechthorende.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Mam hoort weer!

Author:

Saskia Boer

Category:

Young Adult

Number of pages:

146

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

17-11-2017

ISBN:

978-94-022-4054-2 / 9789402240542

Price:

€ 20,50

Language

Dutch