Onderweg met mijn vader

William R. Mettendaf

Categorie: Romans
  • (2)

€ 19,99
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

WAH is een gepensioneerde medisch laborant. Hij weet dat zijn dagen in onze wereld nog maar kort zullen zijn. Zijn jongste zoon besluit, na een lang verblijf in Nederland, om een sabbatical jaar op te nemen en deze tijd met zijn nog in Suriname wonende familie door te brengen. WAH vraagt zijn zoon om een gunst, “Zoon, wil je mijn levensverhaal optekenen?” Hij vraagt dit omdat hij zijn levensverhaal, via zijn jongste kind en zoon, met al zijn kinderen wil delen. Via anekdotes en korte verhalen vertelt hij aan zijn zoon hoe zijn leven was en wat hij vindt dat hij ervan terecht heeft gebracht.

Uit het boek

De geur van de verse okers en het zoet pittige aroma van de Madam Jeanette, die pa altijd als laatste op de rijst laat mee stomen, streelt mijn reukvermogen. Ik geef pa een brasa; dit doe ik sinds ik in Nederland woon. Als kind zag ik nooit mensen elkaar spontaan als begroeting omhelzen. Wat ik ook doe, is tegen mijn ouders vertellen dat ik van ze houd. Dat heb ik van Marokkanen en Fransen overgenomen. In het begin waren mijn ouders vrij onwennig wanneer ik ze een knuffel gaf en ze vertelde dat ik van ze hield, maar door mijn vasthoudendheid en mijn uitleg werd het steeds normaler. Dat ze het in het begin moeilijk hadden met mijn knuffels was iets Surinaams, als iemand vroeger een spontane brasa kreeg dan dachten ze dat hun einde nabij was. Ze vroegen dan steevast: “A no dede m’o dede toch?”

Over de auteur

William R. Mettendaf, is een in Nederland woonachtige Surinaamse theatermaker en schrijver van toneelstukken, verhalen en ook romans. In zijn stukken legt hij vaak de nadruk op het overwinnen van moeilijkheden. Met zijn tweede roman ‘Onderweg met mijn vader’ wil hij een positieve bijdrage leveren aan het onderwerp van de afwezige vader.

Reviews

2017-12-11 08:43:24 | Door: Joan | Waardering:
De schrijver neemt je mee in het verhaal van zijn vader én zijn mening daarover via de districten van Suriname. Voor iemand die Suriname kent is ook de herkenning van plaatsen en situaties leuk. Het is een makkelijk leesbaar boek die regelmatig een glimlach op mijn gezicht bracht.

2017-12-04 11:56:11 | Door: Patricia | Waardering:
Mooie personages die me het boek introkken. Ik heb het boek gelezen met een lach en een traan.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Onderweg met mijn vader

Auteur:

William R. Mettendaf

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

190

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

03-11-2017

ISBN:

978-94-0224-048-1 / 9789402240481

Vaste prijs:

€ 19,99

Waardering:

  • (2)