De Wandelende Fruitmand - (Is er nog) leven na hersenletsel

Monique van den Hoed

Categorie: Gezondheid
  • (2)

€ 20,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

"Nog net niet overspannen liep ik op de zebra te denken aan welke cliënten ik vandaag zou gaan zien en welke ik klaar moest maken voor overdracht voor de vakantie. Een bus heb ik nooit gezien. De buschauffeur heeft mij ook nooit gezien, althans: te laat...
Dit werd een heftige confrontatie die plaatsvond in 1995. Ik was hersendood in coma. Na ruim 7 weken ontwaakte ik als een baby. Letterlijk blubberend in een rolstoel in een luier. In een revalidatiekliniek voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel moest ik revalideren tot volwassene. Alles opnieuw leren dus. Leren praten, leren lopen en .... zindelijk worden! Jawel, inclusief potjestraining. Ik kan wel stellen dat ik nog elke dag leef met de gevolgen hiervan."

Uit het boek

Perfecte gelegenheid voor een tasjesroof!, moet iemand hebben gedacht, want ik lag op dat moment in coma met mijn rugtas om. Op dat moment werd ik bestolen door een junk die zich aan de ramptoeristen voorstelde met de woorden: "Ik ben een vriend van het slachtoffer en ik breng haar tas wel even naar haar familie." Die tas heb ik nooit teruggekregen.

Over de auteur

Monique van den Hoed is opgegroeid in Haarlem in een gezin met nog een zus. Later woonde zij met haar partner in Noord-Holland en was ze werkzaam als maatschappelijk werkster in Amsterdam. In haar vrije tijd reed zij paard, zat op een koor en had met een vriendin een leesgroep opgezet. In ‘De Wandelende Fruitmand’ beschrijft Monique haar proces van ziekzijn naar beter worden en hoe ze het leven in een instelling beleefd heeft.

Reviews

2018-07-06 11:16:50 | Door: Henk | Waardering:
Deze monoloog heeft veel indruk op mij gemaakt. Wat kan het leven toch hard en onvoorspelbaar zijn. Hoe slecht kun je het treffen.

2018-07-06 18:44:18 | Door: Berdien Admiraal | Waardering:
Een lief, grappig en ontroerend boek! Heb hem in één keer uitgelezen Monique.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De Wandelende Fruitmand - (Is er nog) leven na hersenletsel

Auteur:

Monique van den Hoed

Categorie:

Gezondheid

Aantal pagina's:

196

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

22-06-2018

ISBN:

978-94-0224-560-8 / 9789402245608

Vaste prijs:

€ 20,49

Taal

Nederlands

Waardering:

  • (2)