Tijgergenocide

Chris Slappendel

Categorie: Maatschappij
  • (1)

€ 24,49
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Tijgergenocide vertelt het verhaal over de met uitsterven bedreigde tijger, gezien door de ogen van tijgerliefhebber Chris Slappendel. Tijdens TigerTrail, een zes maanden durende bewustzijnscampagne door 24 (voormalige) tijgerlanden, komt hij erachter dat tijgers gedoemd zijn om uit te sterven. Hij spreekt met honderden mensen uit de tijgerwereld. Hij leest honderden rapporten. En hij komt opvallend veel in de internationale pers met zijn conclusies. De belangrijkste conclusie wordt echter achteraf getrokken: tijgers zijn ten prooi gevallen aan een nog immer doorgaande genocide.

Uit het boek

Ik dacht ‘wat doe ik hier bij dit gestoorde oude wijf?’ en besloot er na drie kwartier een einde aan te maken. Dan maar geen hulp van haar. We namen afscheid en ik ging verder. Ik had wel vaker van dit soort momenten meegemaakt en had al veel eerder besloten dat het er bij hoorde. Jammer maar helaas, the show must go on.

Natuurlijk wist ik toen niet wie Debbie was. Nu wel. Ze blijkt een soort held te zijn op Sumatra. Ruim twintig jaar geleden kwam ze op Sumatra aan en sindsdien heeft ze zich ingezet voor Sumatraans wildlife. Als journalist kwam ze destijds om artikelen te schrijven maar ze is nooit weggegaan en werkt sindsdien voor FFI. Naast haar uitstekende werk om tijgers te redden, samen met de Tiger Protection Conservation Unit (TPCU), een samenwerking tussen overheid, rangers, politie en NGO’s, heeft Debbie ook een zogenaamd uitgestorven hertje (Muntiacus montanus) gevonden dat sinds 1930 niet meer in het wild was gezien. Begin 2015 kreeg ze ook nog eens de Member of the Order of the British Empire.
 
De volgende dag werd er gebeld door de receptie. Er stond een dame te wachten die me wilde spreken. Ik vroeg me af wie dat kon zijn en had geen seconde aan Debbie gedacht. Maar ze was het wel en ze kwam haar excuses aanbieden voor haar lompe gedrag en of ik haar kon vergeven want die ‘fucking jungle’ maakte haar soms gek. Ze bedoelde daar overigens niet het oerwoud mee maar die wirwar aan administratieve dingen die ze moest doen om ervoor te zorgen dat ze haar werk kon blijven doen.
 
Ik accepteerde dat, natuurlijk. Ze vroeg naar mijn plannen waarop ik zei dat die gisteren plots gewijzigd waren. Ze lachte en vroeg of ik zin had om met haar mee te gaan.

Over de auteur

Chris Slappendel is 50 jaar, ontwikkelt bedrijven om beter met klanten om te gaan maar is vooral een tijgerliefhebber die niet op z’n luie stoel blijft zitten om tijgers van een dreigende ondergang te behoeden. Met originele initiatieven brengt hij in het bedrijfsleven en bij het gewone publiek het naderende uitsterven van tijgers onder de aandacht. Zo is ook TijgerGenocide ontstaan, een boek dat liever niet wordt gelezen door liefhebbers van wilde dieren.

Reviews

2018-03-14 07:46:05 | Door: Carolien de Oliveira | Waardering:
Chris neemt mij prachtig mee in zijn 'tijgerwereld'. Wat een bevlogenheid voel ik bij het lezen van zijn verhaal. Naast het zeer trieste relaas over de tijgers, geeft het ook een mooi kijkje in de keuken van verschillende landen. Ik zeg: dit boek mag je niet missen!Schrijf uw eigen beoordeling

:

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Tijgergenocide

Auteur:

Chris Slappendel

Categorie:

Maatschappij

Aantal pagina's:

402

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

26-01-2018

ISBN:

978-94-0224-198-3 / 9789402241983

Vaste prijs:

€ 24,49

Taal

Nederlands

Waardering:

  • (1)