Bondige informatie over het prachtige Nederland - Opgedaan tijdens mijn inburgering

Fawzia Al Ansari

Category: Society

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

"Dit is een overzicht van mijn belevenissen. Het is een deel van het vele dat ik heb beleefd, gezien en gelezen. Ik heb familie en vrienden in vele landen, over de hele wereld. Ze vragen me over mijn tweede vaderland: Nederland. Ik hoop niet te vergeten te zeggen hoezeer ik dit land in mijn hart heb gesloten. Een land waar ik een eerlijke samenleving vond, liefde, bloemen en schoonheid."

Zo begint Fawzia Al Ansari uit Irak haar boek over Nederland en de Nederlanders. Ze maakt veel nieuwe dingen mee in dit land en merkt van alles op wat voor Nederlanders heel normaal is en waar we eigenlijk nooit bij stil staan. Nieuwsgierig en met een liefdevolle blik noteert Fawzia deze indrukken. Ze deelt ze.

From the book

Dit is een overzicht van mijn belevenissen. Het is een deel van het vele dat ik heb beleefd, gezien en gelezen. Ik heb familie en vrienden in vele landen, over de hele wereld. Ze vragen me over mijn tweede vaderland: Nederland. Ik hoop niet te vergeten te zeggen hoezeer ik dit land in mijn hart heb gesloten. Een land waar ik een eerlijke samenleving vond, liefde, bloemen en schoonheid.

Ik heb geschreven over familierelaties, belangrijke steden, cultuur, kunstenaars, schilders, klimaat, Het Koninklijk Huis, de overheid, economie en onderwijs, zee- en luchthavens, toerisme, hoe land te maken uit de zee, land dat voor een deel onder de zeespiegel ligt - er zijn grote dammen gebouwd om overstromingen te voorkomen: de Deltawerken.
Holland is ook een onderdeel van het Europese continent en de Europese gemeenschap.

Ik schreef een kleine historische inleiding over het leven in de oude tijden voor Christus en hoe het leven zich verder ontwikkelt. Ik hoop dat dit verhaal iets duidelijk maakt van het land, waar ik nu woon en waar mijn leven hier begint.

About the author

Fawzia Al Ansari is afkomstig uit Irak waar zij een opleiding volgde tot socioloog. In 2000 is zij naar Nederland gevlucht. Zij heeft hier een nieuw bestaan opgebouwd dat in het teken staat van het helpen van nieuwkomers en Nederlanders die meer over nieuwkomers willen weten. Dat doet ze vooral door het geven van voorlichting over allerlei onderwerpen, en door steeds met mensen in gesprek te gaan.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Bondige informatie over het prachtige Nederland - Opgedaan tijdens mijn inburgering

Author:

Fawzia Al Ansari

Category:

Society

Number of pages:

76

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

01-06-2018

ISBN:

978-94-022-4294-2 / 9789402242942

Price:

€ 19,99

Language

Dutch