Normen, waarden en medailles! - Mijn voetbalverhaal

Ruud Kaiser

Category: Biographies

€ 20,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De wereld verhardt, hoort men vaak. In de sportwereld misschien nog wel meer dan in onze maatschappij. Schreeuwende ouders langs de lijn, jeugdtrainers die ondanks slecht gedrag een speler niet wisselen, bang om de wedstrijd te verliezen. Hoe kan je in de sport met behoud van normen en waarden goede prestaties leveren? Dit boek geeft, naast het voetbalverhaal van oud-speler en trainer Ruud Kaiser, handvatten voor jeugdtrainers en jeugdleiders hoe met jeugdsporters om te gaan en ze met gestructureerde discipline de juiste richting in te sturen.

From the book

Als voetballer en assistent-trainer heb ik veel verschillende type trainer-coaches meegemaakt. Ik zal er enkele bespreken.

De cynische coach
‘Als ik een pistool bij me zou hebben, dan schoot ik je ter plekke door je knieën’, beet een trainer mij toe in de rust van een beladen bekerduel. Vervolgens schold hij me nog vijf minuten voor alles en nog wat uit, met als uitsmijter: ‘En ik kan je ook niet wisselen, want we staan achter.’ Veel zin om de tweede helft te spelen had ik niet meer. We verloren met 5-1.

Na de met 5-1 verloren bekerwedstrijd moesten we de volgende dag trainen. Aangezien we er niets van hadden gebakken, had de trainer bedacht dat we beter zonder bal konden trainen. Hij zette een vierkant van tien bij tien uit en vervolgens mochten we vijftien minuten linksom en daarna vijftien minuten rechtsom rennen. Het was wel fijn dat we daarna een normale training kregen. We hadden onze straf gehad.

Een jonge speler uit het tweede elftal mocht voor het eerst meetrainen. Na een half uur bleef hij kermend op de grond liggen. Zijn enkelband was afgescheurd. De trainer liet hem liggen en we speelden gewoon door. De volgende dag kwam dit jonge talent, met zijn voet in het gips, op krukken, de kleedkamer binnen gestrompeld. Daar kwam ook de trainer door de gang aangelopen.
‘Hoe kun je zonder toestemming van mij zomaar de training verlaten? Dat flik je me nooit meer en nou wegwezen.’ Iedereen was stomverbaasd. Het talent strompelde gedesillusioneerd weer naar buiten. Gelukkig mocht hij acht weken later, toen hij weer hersteld was, wel weer meetrainen.

About the author

Ruud Kaiser (1960) debuteerde op zijn zeventiende bij Ajax. Hij speelde vervolgens bij diverse clubs in Nederland, België, Engeland en Frankrijk. Als trainer was hij werkzaam bij Top Oss, RBC, KNVB, Chelsea, Dynamo Dresden, Magdeburg en FC Den Bosch. Hij werkte als technisch manager bij Lierse SK. Momenteel is hij trainer van JVC Cuijk. Won met Nederland O-17 de zilveren medaille op het EK en de bronzen medaille op het WK te Peru in 2005.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Normen, waarden en medailles! - Mijn voetbalverhaal

Author:

Ruud Kaiser

Category:

Biographies

Number of pages:

150

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

12-01-2018

ISBN:

978-94-0224-214-0 / 9789402242140

Price:

€ 20,00

Language

Dutch