Van ego naar eco - Het verhaal van vier generaties

Rien Van den Heuvel

Category: Society

€ 20,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Van ego naar eco vertelt het aangrijpende verhaal van vier generaties in een katholiek boerendorp, gespiegeld aan wereldwijde, economische en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen. Het scheidend machtsdenken vanaf de voorchristelijke godenwereld via het instituut kerk, naar het huidige neoliberalisme en neokolonialisme wordt uitgebreid beschreven. Om heel te kunnen worden, moet men op weg naar bewustwording. Alleen gewone mensen kunnen ervoor zorgen dat veranderingen een stevige basis krijgen.

Een aanrader voor onderwijs, politiek, ecologische bewegingen en iedereen die samen met anderen zoekt naar inspiratie voor een betere wereld.

From the book

Dit is een boek van de hoop. Niet van valse verwachtingen.
Laten we samen op reis gaan en ervaren wat onze generaties raakt en ons noodzaakt te veranderen van ego naar eco. Laten we elkaar opzoeken. Laten we samen groeien.
Ik hoop je op basis van zowel een globale als van een persoonlijke, historische lijn inspiratie te kunnen geven om je geloof in eigen kunnen te versterken, zodat jij samen met anderen kunt toewerken naar een beter bestaan voor al wat er leeft op deze aarde.

About the author

Rien van den Heuvel (1945) schrijft gedichten, toneelstukken, verhalen en houdt lezingen. Hij vindt zijn inspiratie dicht bij huis. In het boek Van ego naar eco laat hij in heldere taal zien hoe mondiale ontwikkelingen ingrijpen in de levens van gewone mensen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Van ego naar eco - Het verhaal van vier generaties

Author:

Rien Van den Heuvel

Category:

Society

Number of pages:

170

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

02-03-2018

ISBN:

978-94-022-4307-9 / 9789402243079

Price:

€ 20,00

Language

Dutch