Beroofd

Randolf Raoul

Categorie: Thrillers

€ 24,00
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Hoofdrechercheur Eddie Vink wordt bij het bed van zijn doodzieke vrouw weggeroepen voor een bankroof. Samen met zijn team begint hij het onderzoek dat moet leiden naar de daders. Al snel komt hij er achter dat de roof niet is wat het in eerste instantie lijkt. Dat wordt nog eens versterkt als de AIVD zich met de zaak komt bemoeien. Tot overmaat van ramp lijken alle feiten te wijzen naar zijn collega en goede vriend. Tegen de wens van zijn vrouw in blijft Eddie aan de zaak werken, ondanks dat hij veel zal kunnen verliezen.

Uit het boek

Het tweede schot versplinterde het raam van het portier. Vink liet zich instinctief op de koude straat vallen, waarbij hij zijn handen en knieën schaafde, en verkleinde zijn lichaamsoppervlak waar hij geraakt zou kunnen worden.
Een volgend schot weerklonk, bijna onmiddellijk gevolgd door een brandende pijn in zijn linkerbeen. Hij kon amper een schreeuw binnenhouden en klemde zijn kaken op elkaar terwijl hij lucht door samengeknepen lippen perste.
Wild keek hij om zich heen op zoek naar een mogelijkheid om te schuilen voor het salvo van kogels. Er was niets waar hij zich snel achter kon verbergen. Het was niet de eerste keer dat hij beschoten werd, maar daar zo onbeschermd liggen liet hem zeer kwetsbaar voelen. En dat was natuurlijk ook zo.
Ik ga hier sterven, dacht hij voor een zeer angstig moment, maar toen blokkeerde ineens iets groots zijn blikveld. Op een afstand van enkele centimeters van zijn gezicht kon hij een vuile velg omhuld door een glimmend zwarte wielkas onderscheiden.
"Stap in!" schreeuwde een stem boven hem.
Vink tilde zijn hoofd op en zag iemand zijn hoofd door het geopende raam aan de passagierskant steken.
"Snel!" drong de man aan en bleef zo laag mogelijk toen een nieuw schot klonk en de kogel door de metalen behuizing van de auto scheurde.
Vink hoefde niet twee keer te denken. Hij stond gehurkt op met een protesterend been alsof een lokale brand zijn vlees verschroeide, opende het achterportier en dook met zijn hoofd naar voren op de achterbank. De chauffeur reed al weg toen Vink achter zich reikte en de deur dichttrok. De acceleratie van de auto drukte hem in de zitting en ze waren uit het zicht van het politiebureau voordat Vink het lukte om rechtop te gaan zitten en van achteren een goede blik op zijn redder te werpen.

Over de auteur

Randolf Raoul is Chemisch Technoloog van opleiding en is naderhand op het gebied van Kwaliteit gaan werken. Zijn studie heeft hij gevolgd in Heerlen, waar hij ook enkele jaren gewoond heeft. Nadat hij op jonge leeftijd de passie voor het lezen ontdekte is hij op volwassen leeftijd ook zelf gaan schrijven als hobby in de vrije uurtjes buiten zijn full-time baan. Dit schrijfwerk bestond in eerste instantie uit gedichten, maar naderhand ook uit boeken en korte verhalen. Hij is getrouwd en woont momenteel in Hoensbroek in het zuiden van Nederland.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Beroofd

Auteur:

Randolf Raoul

Categorie:

Thrillers

Aantal pagina's:

364

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

02-02-2018

ISBN:

978-94-0224-251-5 / 9789402242515

Vaste prijs:

€ 24,00