Cover voorkant
Ik zie jou - Een kookboek voor het creëren van een hoofdgerecht in de hersenpan
Ik zie jou - Een kookboek voor het creëren van een hoofdgerecht in de hersenpan

Ik zie jou - Een kookboek voor het creëren van een hoofdgerecht in de hersenpan

Hedy Vermeer

  • (1)

€ 18,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

(w)eet je geluk een uitnodiging om te zoeken naar jouw unieke smaak
Een boek over hoe je geluk kunt eten en ermee kunt voeden. Een recept voor respect. Vanaf jonge leeftijd leren wij hoe belangrijk gezond voedsel is voor ons lichaam. Onze hersenen eten informatie. Voor een lekker leven is het van belang lichaam en geest te voeden. Zou het mogelijk zijn dat wij leren met beide soorten voedsel gelijk om te gaan? Daarom dit voedsel-voor-de-geest-kookboek. Voor het vinden van je unieke kracht en smakelijke voortzetting van jouw leven en de mensen om je heen. Een rijk gevuld boek met autobiografische fragmenten en lessen om te inspireren.

From the book

We eten iedere dag. Elk kind wordt vanaf jonge leeftijd geleerd hoe belangrijk het is dat we gezond voedsel tot ons nemen. Daar groeit ons lichaam van. Ik zag helder voor me wat ik ging schrijven: gezond eten voor het lichaam is vanzelfsprekend en ik wilde dezelfde vanzelfsprekendheid brengen in het schrijven over voedsel voor de geest.

Wanneer je slecht voedsel voor de geest eet of slecht eten voor de geest krijgt voorgeschoteld, heeft dat een ziekmakende werking op je gehele lichaam. Wanneer iemand jou verrot voedsel aanbiedt, sla je dat resoluut af. Door de geur en hoe het eruit ziet, weet je dat je daar ziek van wordt. Maar wanneer iemand jouw rotte woorden met daarbij passende nare gevoelens aanbiedt weiger je dat vaak niet, terwijl hetzelfde met je lichaam gebeurt. Het wordt er ziek van. Dit was de klaarheldere taal die mij inspireerde verder te schrijven.

Gezond koken is een grote passie van mensen. Kunnen wij dan niet ieder mens passioneren voor gezond koken in de eigen en andermans hersenpan?

Michiel Meijer:
"Van kookboeken zijn er vele, zo één was er niet eerder: recepten tegen pesten en voor hoop. Een prachtboek over de ontwikkeling van de opgroeiende mens recht uit het hart geschreven!"

Hedda Schut:
"Je bent prachtig zoals je bent en ik gun het je dat mensen en jijzelf dat zien", zegt Hedy tegen kinderen die worden gepest. Eigenlijk geldt die zin voor ons allemaal. Hedy reikt haar lezers daarvoor een aantal bijzonder eigengereide ingrediënten aan."

Bart van Wegen: 
"Een verplicht boek voor eenieder die van het leven en kinderen houdt."

Ruud Vermeer:
"Ik voelde mij vanaf het begin tot het einde geborgen."

Niki Korteweg:
"... de liefde spat van elke pagina. Het is een boek zoals alleen jij dat kunt schrijven, vol verhalen, inzichten, woordkunsten, beelden, levenslessen, associaties en persoonlijke ontboezemingen."

Anouk Smies:
"Je boodschap is diep menselijk"

About the author

Hedy vermeer (1970) maakt kringloopkunst, fotografeert en is opgeleid in de opvoedkunst. De oudste, naar haar mening waardevolste kunstvorm, die je dagelijks geëxposeerd om je heen ziet en de wereld kleurt.

Reviews

2018-02-20 18:51:08 | By: Linda | Rating:
Bijzonder mooi boekWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik zie jou - Een kookboek voor het creëren van een hoofdgerecht in de hersenpan

Author:

Hedy Vermeer

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

184

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

26-01-2018

ISBN:

978-94-022-4228-7 / 9789402242287

Price:

€ 18,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)