Helden sterven jong - Een familieverhaal over een verborgen verleden in de Tweede Wereldoorlog

Anne Vera

Categorie: Romans
  • (6)

€ 20,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Tijdens een wellness weekend ontdekken moeder Anice en dochter Eva per toeval dat hun wegen zich exact zeventig jaar later kruisen met die van hun oom Brent. Wat ontstaat vanuit interesse naar oorlogsstrafkamp Erika in Ommen, voorheen Sterkamp voor de theosofische leer, resulteert in een zoektocht naar de geschiedenis van hun voorouders. Ze ontdekken dat moedige verzetsdaden en oorlogstrauma’s doorwerken in de opvolgende generaties. Een spannend familieverhaal gebaseerd op waargebeurde feiten.

Uit het boek

Nog voor het avondeten besluiten we verder te kijken. We pakken snel de auto om nog voordat de keuken sluit terug te kunnen zijn.
‘Het moet hier toch in de buurt zijn’, zeg ik. ‘Dit is het adres dat opgegeven is.’ We rijden even vlug rondom het gebouw en vinden dan aan het eind van de weg een boerderij. ‘Zou dit het dan zijn?’
Ik zet de auto langs de kant van de weg. Aan de voorkant van de woning zien we niet goed of de bewoners thuis zijn. Anice hoort stemmen en zegt; ‘Ik ga achter kijken’.
‘Dat kun je toch niet maken!’, zeg ik. ‘Je hebt nog niet eens aangebeld.’
Vol verbazing zie ik hoe Anice het voortuintje passeert en achterom de patio oploopt. 

Over de auteur

Annette Kok, astrologe en content-schrijfster, overwint haar aversie tegen alles wat met de oorlog te maken heeft en begeleidt haar dochter in haar zoektocht.

Vera Mos-Kok, zelfstandig onderneemster, getrouwd en één kind, raakt geboeid door het oorlogsverleden van haar grootouders na het overlijden van haar oma.

Reviews

2019-02-11 14:07:59 | Door: Marina | Waardering:
Voor als je van historie en een boeiend levensverhaal houdt, dan is dit boek een sublieme aanrader om te lezen!!!

2018-11-29 11:22:48 | Door: Carla Klaasse | Waardering:
Annette ik heb inmiddels jullie boek gelezen. Goed duidelijk beschreven en zo kom je achter dingen wat er allemaal achter of ondergronds aan de hand was. Inderdaad echte helden. En wat een toevalligheden he. Mooi om te lezen. Ik kijk al uit naar het nieuwe boek.

2018-10-31 17:04:21 | Door: Raymond Waagmeester | Waardering:
Annette en Vera, Ik heb jullie boekje uitgelezen tot de laatste pagina en ben van begin tot eind geboeid gebleven. Ik had in eerste instantie bedenkingen bij het idee dat er twee tijden om en om aan bod zouden komen, maar ik heb dat geen moment storend gevonden, integendeel. Het boek geeft een indringende kijk op het familieleven en de gevolgen van de oorlog hierop tot generaties later. Dit boek zet je aan tot nadenken over je leefomgeving, je familie en over je familiegeschiedenis. Ik zie dat als een mooi goed. Heel erg bedankt voor jullie onderhoudende verhaal zowel in woord als in geschrift.

2018-08-02 22:46:24 | Door: Anoniem | Waardering:
Ik heb het boek in een adem uitgelezen. Ik kon gewoon niet stoppen. Goed geschreven. Het is heel duidelijk. Het heeft me ook geëmotioneerd.

2018-08-01 22:20:01 | Door: Ivonne | Waardering:
Ik vond het een heel boeiend boek, knap hoe het verhaal vanuit verschillende kanten is beschreven! Dit is echt een aanrader, niet alleen voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Tweede Wereldoorlog. Het boek beschrijft heel goed hoe de oorlog zijn stempel heeft gedrukt op een gezin, en nog steeds invloed heeft op de nabestaanden. En dan realiseer je je dat er zo vele gezinnen zijn, ieder met hun eigen (verborgen) verhaal... Dank je wel!

2018-05-18 16:54:13 | Door: Marianne Wigger | Waardering:
Anne en Vera, wat een ontzettend mooi geschreven boek. Het verleden van jullie familieleden en jullie zoektocht daar naar, jullie laten het zo mooi in elkaar overlopen in het boek. Het las zo fijn dat ik geen tijd had om het boek even terzijde te leggen. Prachtig boek voor mensen die het verhaal kennen, maar ook zeer zeker voor mensen die het verhaal niet kennen. De generatie die de oorlog meemaakte zijn er steeds minder van, maar dat oorlogstrauma´s doorwerken in opvolgende generaties, dat beseffen zich velen niet. Juist dat, hebben jullie zo goed beschreven!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Helden sterven jong - Een familieverhaal over een verborgen verleden in de Tweede Wereldoorlog

Auteur:

Anne Vera

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

186

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

20-04-2018

ISBN:

978-94-0224-472-4 / 9789402244724

Vaste prijs:

€ 20,49

Waardering:

  • (6)