Aan mijn zijde

Dice Hiemstra

Category: Spirituality
  • (1)

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In dit boek vertelt Hiemstra in korte verhalen over haar belevenissen met Ryan, haar beschermengel. Ze begint met de zeer persoonlijke ontmoeting, waarmee ze de lezer verrast met korte, beeldende zinnen. Doordat haar omgeving sceptisch reageerde, wint ze al direct de sympathie van de lezer. Ze neemt je mee door haar leven, en al zijn sommige verhalen best heftig, ze eindigt altijd met een positieve noot waardoor het boek licht blijft. De geur van jasmijn loopt als een rode draad door de verhalen en staat sterk als een metafoor voor Ryan. Ze zet zich sterk af tegen het zweverige imago wat de paranormale wereld heeft, maar sluit Ryan in haar hart. Wat zal ze doen als ze voor de keuze komt te staan, kiest ze voor Ryan of…?

From the book

Een klasgenootje ging verhuizen en vierde nog een laatste verjaardag met een groepje uit de klas, maar eerst met haar familie. Ik kwam altijd te laat bij haar, dus besloot nu eens veel te vroeg haar kant op te gaan. Normaal gebeurde er altijd wel iets waardoor ik alsnog aan de late kant aankwam. Deze keer belde ik veel te vroeg aan. Haar moeder deed open en keek wat verbaasd, maar liet me toch binnen. Haar opa keek even op maar zat middenin zijn verhaal, dus praatte verder.
Terwijl ik naar hem keek, zag ik beelden. Een aantal plaatjes heel snel achter elkaar, als zo’n ouderwetse film. De beelden waren niet scherp, al zag ik duidelijk een jongen van een jaar of zestien, met een oude zieke man. Ze renden gebukt, stopten af en toe om ergens achter te schuilen. Ik hoorde het geblaf van honden en ik zag mannen in uniform. Duitse: ik kijk naar oorlogsbeelden.
Ik zag nog net hoe de soldaten de jongen en de oude man spotten toen de opa tegen me ging praten. "Jongedame, ik mag dan nog een erg charmant voorkomen hebben, maar ik ben gelukzalig getrouwd met de vrouw hier naast me en iets te oud voor je. Dus hou op met dat verliefde staren." Ik schoot in de lach. En flapte eruit: "U sprak net te vroeg, nu weet ik niet hoe het afloopt!" De kamer viel stil.
"Hoe wat afloopt?", vroeg opa aan me. En ik vertelde hem wat ik net zag. Ik voelde de kamer koud worden. Daarna zag ik nog een beeld. Een tatoeage, een nummer op de arm van de jongen. Ik vroeg hem ernaar en ik zag hem verbleken. Ik zei nog: "Het eindigt op 44."

About the author

Dice Hiemstra (Procee) werd in 1975 geboren in Veenwouden als Mariska. Ze is opgegroeid op Terschelling en sinds 1988 woonachtig in Leeuwarden. Hiemstra is hertrouwd, heeft twee eigen en drie cadeau-kinderen. Lezen, schrijven en tekenen zijn altijd haar passies geweest. Ook is ze dol op de natuur, het wad, dieren en muziek. Ze draagt alleen maar zwarte kleding en altijd twee verschillende sokken. Van het tekenen heeft ze een paar jaar haar werk gemaakt als tatoeëerder, wat nog zichtbaar is aan haar huid vol plaatjes. Met dit boek maakt ze haar debuut als schrijfster.

Reviews

2018-10-25 11:50:33 | By: Birgitte Wiersma | Rating:
Mooi boek boeiend en makkelijk leesbaar. Ik lees eigenlijk nooit maar was hier in een mum van tijd doorheenWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Aan mijn zijde

Author:

Dice Hiemstra

Category:

Spirituality

Number of pages:

186

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

23-03-2018

ISBN:

978-94-022-4404-5 / 9789402244045

Price:

€ 20,49

Language

Dutch

Rating:

  • (1)