Ik zuig ze niet uit mijn duim, ik schud ze uit mijn mouw

Tineke Ruys-Hoogbergen

Category: Stories

€ 21,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

"Je leest tegenwoordig zo ontzettend veel onzin, dat het haast geen onzin meer is. Zo motiveert het mij om ook maar eens zulke onzin te schrijven. Dat is helemaal niet moeilijk. Je moet gewoon je balpen op papier zetten. Er komt vanzelf wel wat op papier. Helaas geen bestseller, maar toch…
Ik heb in ieder geval mijn best gedaan en daar gaat het toch om. Nu doe ik vaak mijn best en laat ik eerlijk zijn, het is niet allemaal onzin. Meestal wel, maar niet altijd. Dus als je eerdaags iets leest van Hoogie, dan weet je dat het mijn pseudoniem is. Dus waarschijnlijk zit ik daarachter. Ik weet het haast wel zeker."
(Tineke Ruys-Hoogbergen)

'Ik zuig ze niet uit mijn duim, ik schud ze uit mijn mouw' is bij elke boekhandel te bestellen. 

From the book

Inspiratie heb ik genoeg, altijd al gehad. Als jong mens liet ik me al vroeg inspireren door dichters, verhalenschrijvers en grote idealisten. Goede acteurs bootste ik na en die lieten me dromen van een grote carrière.
Het toneel lokte en lonkte mij, en als 15-jarige ging ik stiekem op auditie bij Cas Baas. Hij was in die tijd een zeer gerespecteerd regisseur.
Oh, die auditie en die aardige man. Dat vond ik natuurlijk omdat hij wel wat in mij zag. Ja hoor, echt waar, overgelukkig was ik dat hij me op zijn toneelschool wilde aannemen.
Thuisgekomen werd dat verrukkelijke gevoel meteen de grond ingeboord.
"Komt niks van in", zei mijn moeder.
En ik: "Maar ik heb talent."
Hielp allemaal niet, want mijn moeder vond dat ik ‘daar’ naar de knoppen ging. Men sprak al over de Gooise mat.
"Je mag naar amateurtoneel, maar het lijkt me beter", zo mijn moeder, "dat je voor je beroep iets met kinderen doet."

About the author

Tineke werd in 1932 geboren en is opgegroeid in Tuindorp bij Utrecht. Zij hield van verhalen vertellen en toneelspelen. In haar werk als kleuterleidster en haar rol als moeder kwam dat goed van pas. Ze heeft altijd het kind in zich gekoesterd. Op latere leeftijd is ze zich gaan toeleggen op het zorgvuldig documenteren van teksten van familie, o.a. van echtgenoot Theo. Ook begon ze haar eigen memoires op te schrijven en werd lid van Schrijverskring Uitgeest. Haar teksten zijn niet makkelijk onder één noemer te plaatsen. Ze gaan over allerlei onderwerpen en hebben vaak een zweem van zelfspot. Tineke’s wens om de verhalen uit te geven is nu uitgekomen. Ze zou het resultaat schitterend gevonden hebben.

Reviews

2018-05-18 12:02:28 | By: Han van Riet
Heb het boek ontvangen en heb hier fragmenten gelezen en die vond ik al leuk om te lezen. Tineke schrijft leuk . Als ik het helemaal gelezen heb kom ik hier nog een keer terug ! Groeten aan familie en bekenden !Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik zuig ze niet uit mijn duim, ik schud ze uit mijn mouw

Author:

Tineke Ruys-Hoogbergen

Category:

Stories

Number of pages:

216

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

26-04-2018

ISBN:

978-94-022-4477-9 / 9789402244779

Price:

€ 21,00

Language

Dutch