100 Hectare Geheimen - Geen Isabelle. Geen motieven. Alleen alibi's en een ring.

Marjan Suffys

Categorie: Thrillers

€ 23,00
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Het is feest in Mousny, een bescheiden, charmant dorpje in de Ardennen. Met haar zestigjarige bestaan en een hardnekkige kanker op de loer, besluit Lena nog een laatste keer te verbroederen met de familie. 23 september is een prachtige dag met een dramatische afloop: wanneer de avond valt, is haar teerbeminde dochter, Isabelle, verdwenen. Er is geen aanknopingspunt, geen logische verklaring en de speurders lopen in rondjes. Wanneer haar zus, Charlotte, zelf de touwtjes in handen wil nemen, doet ze de ene ontdekking na de andere en dat is niet zonder gevaar. Niemand blijkt zo onschuldig als oorspronkelijk werd aangenomen en het wordt al snel duidelijk dat het niet om een gewone verdwijning gaat. Wanneer Charlotte geconfronteerd wordt met de put die ze heeft gegraven, blijkt deze dieper dan haar voorstellingsvermogen kan bevatten en komt er één geheim naar boven dat alle andere geheimen overschaduwt. Alles draait om de familie die ooit zo hecht was, om liefde en bedrog, onvoorwaardelijkheid en verlatingsangst, en om dat ene geheim dat iedereen uit het lood slaat. Maar wat is dat geheim en wat gebeurde er op die zonnige septemberdag tussen de hoge bomen, waar de zon niet kon geraken en er alleen duistere schaduw heerste?

Uit het boek

Ik moet in slaap zijn gevallen, want toen ik wakker werd van de kou, werd ik er, door het uitgedoofde vuur en de in een niet toegelaten slaap gesukkelde mensen naast me, aan herinnerd dat we eigenlijk op mijn zus aan het wachten waren. Het was pikdonker buiten en het enige licht waarop we ons konden beroepen was dat van de maan, dat gelukkig erg helder was vannacht. Hoe laat was het ondertussen? Ik draaide me om naar het huis dat als bewoond werd bestempeld door de lichtslinger die eraan hing en de troep van het feest. Ik moest dringend naar het toilet. Met een volle blaas liep ik naar de deur; ik was ineens klaarwakker en pijnlijk nuchter. Ik keek nog eens rond in huis of Isabelle ondertussen al terecht was, maar het was stom van me om dat ook maar te denken. Verrast keek ik naar de bedbank toen ik de overloop overstak, onder de grote velux die het maanlicht romantisch op de lakens projecteerde. Thomas moet het bed na mij hebben afgewerkt, want het was voor twee personen opgemaakt. Ik moest spontaan glimlachen omdat hij me soms zo lieflijk kon verassen en ik bedacht dat ik daar waarschijnlijk voor was gevallen: zijn nonchalante blijk van liefde die hij ondanks zijn streken voor me bleek te koesteren. Hoe ik hierop moest reageren, was geen zaak voor nu. Mijn zus kwam op de eerste plaats, niet zomaar nu en hier, maar überhaupt op de eerste plaats. Waar zat ze verdorie? Ik kreeg ineens een heel angstig gevoel bij het zicht van mijn moeder snurkend op de sofa in de woonkamer en de donkere tuin met slapende mensen op een bank rond een uitgedoofd vuur dat nog nasmeulde. Het verontrustte me mateloos.

Over de auteur

Marjan Suffys is geboren in 1996 te Roeselare. Ze studeert psychologie in Gent en schrijft graag. Haar schrijfsels gaan van columns die ze puur voor zichzelf schrijft tot meer 'publiceerbare' zaken zoals romans. Dit keer is het een thriller geworden met een vleugje dramatiek en vermoedelijk is dit het genre dat haar het meest ligt. Suffys houdt van reizen, inspirerende mensen, artistieke meesterwerken en af en toe eens een stapje in de wereld zetten.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

100 Hectare Geheimen - Geen Isabelle. Geen motieven. Alleen alibi's en een ring.

Auteur:

Marjan Suffys

Categorie:

Thrillers

Aantal pagina's:

320

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

23-03-2018

ISBN:

978-94-0224-397-0 / 9789402243970

Vaste prijs:

€ 23,00