Cover voorkant
Een Spirituele Samenleving - een gids om mens-, dier- en  milieuvriendelijk samen te leven
Een Spirituele Samenleving - een gids om mens-, dier- en  milieuvriendelijk samen te leven

Een Spirituele Samenleving - een gids om mens-, dier- en milieuvriendelijk samen te leven

Marlon Wong-Sioe

Category: Spirituality
  • (2)

€ 25,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een Spirituele Samenleving biedt een radicaal hoopvol alternatief voor de samenleving waarin we vandaag de dag leven. Een samenleving waarin we te maken hebben met angst, verdriet en woede die zich vaak uiten in oorlog, misdaad, hongersnood en milieuvervuiling. Het kan ook anders!


We kunnen vormgeven aan een meer vreedzame samenleving. We kunnen samen een mens-, dier- en milieuvriendelijke samenleving creëren. Een liefdevolle samenleving waarin iedereen de ruimte ervaart om zijn of haar hart te volgen. Waarin iedereen gesteund wordt om zijn of haar talenten te ontplooien en in te zetten ten goede van de wereld. Jij kunt je bijdrage leveren! Een Spirituele Samenleving laat zien hoe!

From the book

Het is onze taak een samenleving te creëren met een Liefdevolle grondslag

We dienen er alles aan te doen om een samenleving te creëren met een Liefdevolle grondslag. Het actief aanmoedigen van een liefdevolle grondslag voor de samenleving kan haaks lijken te staan op het idee dat iedereen recht heeft op zijn eigen visie en uniciteit. In feite is een liefdevolle grondslag echter een voorwaarde voor het kunnen bestaan van ieders persoonlijke levensvisie en uniciteit. In Liefde is er ruimte voor ieders persoonlijke uniekheid. Wanneer er wordt uitgegaan van angst en haat is deze grondslag er niet en geven mensen elkaar niet de ruimte om te groeien.
Dingen worden altijd gedaan vanuit een grondslag - of dit nou beseft wordt of niet. Hoe meer deze grondslag er één van Liefde is, hoe meer ruimte er is voor ieders uniciteit, pracht en schoonheid. Het idee dat iedereen succesvol kan zijn in deze maatschappij als je maar hard werkt, is vaak een loze uitspraak.
Ten eerste kan het door iemands omstandigheden heel lastig zijn om zich volledig voor iets in te zetten. Ten tweede is het nog maar de vraag of datgene wat een individu als succes beschouwt ook zo wordt gezien door de maatschappij. Misschien ziet iemand een pacifistisch leven als een succesvol leven terwijl de samenleving rijke wapenhandelaren als succesvol ziet, hoewel deze de hele samenleving schade toebrengen. Misschien spreekt een individu van succes als hij of zij een prachtig schilderij maakt, waar anderen de waarde niet van inzien. Deze maatschappij spreekt vaak enkel van succes als er veel geld wordt verdiend. Alsof we niet succesvol kunnen zijn zonder geld te verdienen.
De maatschappij waarin we geacht worden succes te hebben, is er vaak een waarin succes wordt afgemeten aan hoeveel geld er binnenkomt - ongeacht of dit geld wel op een liefdevolle wijze wordt verdiend. Mensen worden in veel gevallen als het ware gedwongen mee te doen in een kunstmatig systeem om te kunnen overleven. Het is vaak nodig mee te doen in een kunstmatig systeem om waardering te ontvangen. Dit is niet erg liefdevol te noemen. Wat we nodig hebben zijn systemen waarin Liefde de grondslag is.

About the author

Marlon Wong-Sioe was van jongs af aan al geïnteresseerd in spiritualiteit. Na het vwo rondde hij de hbo bachelor Theologie en levensbeschouwing af. Maatschappelijke zaken gaan hem aan het hart. Op een creatieve wijze zet hij zich graag in om de wereld tot een mooiere plaats te maken voor iedereen.

Reviews

2022-04-11 19:35:40 | By: Agnes Heethaar | Rating:
Ondanks dat Marlon nog een jonge man is, bevat zijn boek zeer veel wijsheid. Ik zou bijna zeggen dat het een moderne bijbel is voor deze roerige tijd waarin we leven. Hij brengt heel veel verschillende zaken met elkaar in verband, allemaal vanuit de gedachte van leven en handelen vanuit je hart, vanuit liefde. Het handelt over religies, politiek, media, kunst en architectuur, wetenschap, gezondheidszorg, het rechtssysteem, economie en wereldvrede. Dit zorgt niet alleen voor een gelukkig en vervuld leven voor je zelf, maar ook voor jouw gezin en je relaties, voor de samenleving en voor dieren en de aarde. Ik zei al: een hedendaagse bijbel, dat je een goede mogelijkheid biedt om over jouw leven en de samenleving na te denken. En dan vandaaruit een bewuste keus te maken hoe jij hieraan wilt bijdragen. Ik heb er respect voor hoe Marlon dit heeft weten te verwoorden in een boek van 378 pagina’s. Ik heb daar mij hele leven over gedaan om dit alles met elkaar in verband te kunnen brengen.

Agnes Heethaar van Het Natuurlijk Huus https://www.hetnatuurlijkhuus.nl/

2020-08-27 16:19:13 | By: Shamash | Rating:
Wat een prachtig boek! De vingerwijzingen van de auteur kunnen leiden tot een transformerende kijk op wie je bent en hoe je jouw wereld ervaart.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een Spirituele Samenleving - een gids om mens-, dier- en milieuvriendelijk samen te leven

Author:

Marlon Wong-Sioe

Category:

Spirituality

Number of pages:

402

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

25-05-2018

ISBN:

978-94-022-4541-7 / 9789402245417

Price:

€ 25,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)