Nicco - Een geheimzinnige tocht door de schimmenwereld

Clemens van Elven

Categorie: Fantasy

€ 20,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Nicco is een meisje dat met haar moeder samenwoont. Ze heeft geen vriendinnen. Om haar leven op te vrolijken en spannender te maken, brengt ze veel tijd door in de bibliotheek. Daar, tussen en in de boeken, beleeft ze door het lezen de avonturen die ze graag in haar echte leven mee had willen maken. Dat verandert als ze op een dag tegen een groot blauw boek aanloopt dat half uit de stelling hangt. Ze opent het boek. Over de regels wandelt een dame die haar uitnodigt mee te komen naar de Schimmenwereld. Nicco volgt haar. Ze geniet met volle teugen van wat ze ziet en meemaakt, tot ze merkt dat de weg terug vol obstakels zit en gevaarlijk is voor de mensen waar ze veel om geeft.

Uit het boek

Met de blik van een sperwer gleden haar ogen langs kleurrijke ruggen tot er in haar ooghoek een blauw boek opdoemde dat er voor de helft uitstak. Het was groter en dikker dan alle andere boeken. Het dreigde naar voren te vallen, maar werd tegengehouden door de boekenplank erboven. Haar belangstelling voor de rest van de boeken was verdwenen. Als de ontdekker van een nieuw, zeldzaam stukje geschiedenis fixeerden haar ogen zich op dat ene boek. Het hing erbij als een treurwilg. Het was alsof ze naar de scheve toren van Pisa keek die op het punt van omvallen stond. Het had iets magisch, iets onheilspellends, iets wat onvoorspelbaar was. Haar verstand vertelde haar dat ze er met een grote boog omheen moest lopen, maar haar zucht naar het onbekende voorkwam dat. De hemelsblauwe kaft hield haar in zijn wurggreep en liet niet los. Opgezogen werd ze, zonder dat ze weerstand kon bieden.
Voorzichtig sloten haar vingers zich om de bovenkant van het boek. Ze probeerde het terug op zijn plek te duwen. Het lukte niet. Ze trok het boek van de plank en had beide handen nodig om het vast te houden zo groot was het. Het was half zo hoog als zij maar zo licht als een veertje. Het woog niet meer dan het pakje chocolademelk dat ze van haar moeder ’s morgens meekreeg als ze naar school ging. Ze zette het schuin tegen een kleutertafeltje waarop nog wat achtergelaten prentenboeken van de vorige dag lagen. Die stapelde ze op elkaar en schoof ze naar de zijkant. Nu was er meer dan genoeg ruimte voor het grote boek.

Over de auteur

Clemens van Elven (1947) woont in Rotterdam. Gepensioneerd met genoeg vrije tijd, en gepassioneerd genoeg om zijn fantasie de vrije loop te laten (20% van je verstand moet je nooit volwassen laten worden) stelde hij zijn kleinkind voor om voor haar een boek te schrijven. Vanaf dat ogenblik verdween zijn tijd in het creëren van een lilliputterwereld die na het omslaan van elke pagina een verrassing in petto moest hebben.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Nicco - Een geheimzinnige tocht door de schimmenwereld

Auteur:

Clemens van Elven

Categorie:

Fantasy

Aantal pagina's:

206

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

08-06-2018

ISBN:

978-94-0224-564-6 / 9789402245646

Vaste prijs:

€ 20,49