Het witte duifje en het geheim van de zon

Heather Treffers

Category: Picture books

€ 16,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een uniek prentenboek geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf een jaar of zeven maar ook interessant voor volwassenen. Het gaat over een klein wit duifje genaamd Sarah dat grote levensvragen heeft en op zoek gaat naar antwoorden.

Het plotselinge ongeluk van haar vriendje Jonathan is voor haar een grote klap waar ze zich niet zomaar overheen kan zetten. Het leven om haar heen verliest zijn glans. Bij haar zoektocht naar antwoorden ontdekt ze dat ook de volwassen duiven niet alles weten. Hoe zij ruzie maken over wat zij geloven, zoals dat ook voor kinderen herkenbaar in de echte wereld gebeurd. De zon gaat met haar in gesprek over het leven en de dood en probeert haar te laten zien dat niet alles is wat het lijkt. Uiteindelijk herwint het duifje Sarah het vertrouwen weer - in haar zelf en de wereld om haar heen. Dit boek vol hoop en liefde is een troost voor een ieder die te maken heeft met het verlies van een dierbare.

From the book

"Sommige duiven hadden haar verteld wat ze ‘wisten’, anderen wat zij ‘geloofden’ en weer anderen wat zij ‘voelden’. Maar ze vertelden haar allemaal wat anders en Sarah had geen idee wie de waarheid sprak. Alle duiven vlogen eropuit en niemand sprak meer over Jonathan. Vroeg niemand zich dan af waar hij nu was? Sarah werd er een beetje ongerust door. Wat als zij, net als Jonathan, ook ineens een ongeluk kreeg?
Op een zekere nacht …toen het witte duifje sliep, riep de zon haar in haar dromen.
Ze zei; "Sarah kom, ik wil je iets laten zien…."
Het witte duifje vloog….
…hoger en hoger…
…dichter naar de zon…
…dichter naar het licht…
Terwijl ze dichter bij het grote licht kwam, begonnen haar vleugels meer te schitteren. Het leek wel of haar vleugels licht gaven!

Het witte duifje

About the author

Heather Bos-Treffers (1976) is getrouwd en moeder van drie kinderen. Ze heeft jaren gewerkt binnen de beleidsvelden zorg en onderwijs en zet zich als gemeenteraadslid graag in voor de samenleving. Ze houdt van tekenen, pianospelen, zingen en genieten van de natuur. Als kind droomt ze vaak heftig en schrijft haar dromen op in een dagboek. Een van deze dromen heeft haar kijk op het leven veranderd. Als haar eigen kinderen levensvragen gaan stellen, besluit ze haar eerste prentenboek te schrijven. Ze heeft de tekeningen zelf gemaakt met pastelkrijt.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het witte duifje en het geheim van de zon

Author:

Heather Treffers

Category:

Picture books

Number of pages:

44

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 23 x 16 cm

Release date:

19-10-2018

ISBN:

978-94-0224-501-1 / 9789402245011

Price:

€ 16,00

Language

Dutch