Ik wil naar huis! - Het Vaderhuis: een boeddhist verlangt christen te worden

Jan Huitema

Category: Religion
  • (1)

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Eens kenden de mensen in Europa Gods Vaderhuis. Maar steeds meer Europeanen kozen in plaats van God het niets. Viel daarmee te leven? Men ging zijn heil zoeken in het bovennatuurlijke en een religie als het boeddhisme. Thans geloven velen in engelen en geleide geesten. Maar teleurgesteld zoeken steeds meer van deze spirituele personen de God van de Bijbel. Ze maken een innerlijke ommekeer door. Reïncarnatie is toch niet waar. Ontgoocheld staan ze in de wereld. Het oude Vaderhuis lokt. Van christenen horen ze dat de weg er naar toe over Golgota loopt. Zo komen ze eindelijk thuis.

From the book

We staan aan het einde van een buitengewoon lang proces. Je zou het de geschiedenis van een ziekte kunnen noemen. ‘Het niets’ is als een bacterie in ons wezen gekropen. Enorm veel westerse mensen lijden daar aan. De koorts jaagt door het lichaam. We steken elkaar aan. Maar in plaats van de ziekte met een antibioticum te bestrijden, doen we dingen die haar alleen maar verergeren. De ‘Rattenvanger van Hamelen’ heeft massa’s mensen uit hun huizen gelokt, richting de Poppenberg, waar ze – geestelijk gezien – zijn opgegaan in het niets. In de nu leegstaande huizen heeft het monster van de secularisatie zich een plaats verschaft. Ze is inmiddels een gegeven in die landen die wij ‘westers’ plegen te noemen, maar begon hier. Hadden zij in Europa als eersten de bodem bereikt, waarmee ik bedoel het eindresultaat van vele eeuwen graven (te weten: niets), die zelfde bodem gaapt de mensen in andere delen van de wereld eveneens aan. Men ontdekt de kelder, zal ik maar zeggen. In je allerdiepste lagen zit niets. Je stuit op een leeg vertrek. Mensen huiveren – en ook weer niet. Het is prettig, als je met niemand rekening hoeft te houden, noch vóór de dood, noch er na. Alhoewel, niks is ook niks. Waar komt toch die honger vandaan? Wie op de bodem is aangekomen, kan alleen nog maar weer omhoog klimmen, omhoog willen klimmen. Ook wij, in de pastorie in Heerenveen, genoten even later weer van de warmte en de lekkere geuren in de keuken, als we het luik van de kelder achter ons hadden gesloten. Noem het de wending, de ommekeer, de verandering. Wij maken die in onze dagen mee. Het is de opleving van religie en het aanbod van spiritualiteit. De leegte wordt opgevuld. Een groeiend aantal Nederlanders en Europeanen begint interesse te krijgen.

About the author

Jan Huitema (1944) woont als emeritus-predikant in Drachten.
Hij bad met veel mensen om genezing en bevrijding. Daardoor leerde hij de wereld van het paranormale kennen. Ook maakte hij studie van de New Age-beweging en de wereldreligies. Zijn hart ging uit naar personen die waren vastgelopen in bijvoorbeeld Transcendente Meditatie of het boeddhisme. Daarom schreef hij dit boek, want hij wil zulken helpen om bij God thuis te komen.

Reviews

2018-11-06 17:17:55 | By: Froukje Wesseling - Schilstra | Rating:
Het boek beschrijft op een heldere en begrijpelijke manier hoe de zoekende mens thuis kan komen en waarom. Boeiend hoe uit één wordt gezet, hoe en waarom de mens zo is afgedwaald van de Vader. We hebben een geweldige grote God, die door Zijn Zoon Jezus Christus ons de weg heeft gewezen naar het eeuwige Vaderhuis. Wie Jezus is en wat ons daarom eens staat te wachten is zo helder! In deze tijd is het daarom een verademing dat dit zo concreet wordt beschreven. Het geeft duidelijkheid, maar het boek is dan ook een bemoediging voor alle Godzoekers in deze tijd!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik wil naar huis! - Het Vaderhuis: een boeddhist verlangt christen te worden

Author:

Jan Huitema

Category:

Religion

Number of pages:

184

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

03-08-2018

ISBN:

978-94-022-4664-3 / 9789402246643

Price:

€ 20,49

Language

Dutch

Rating:

  • (1)