Ontworteld door hersenletsel

Lisa Wopereis

Category: Health
  • (1)

€ 24,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Voor een relatief eenvoudige behandeling van haar stofwisselingsziekte porfyrie legde Lisa vol vertrouwen haar lot in handen van een arts. Maar het meest onwaarschijnlijke scenario dat haar die dag had kunnen overkomen, overkwam haar. Door medische fouten ontstaat blijvend hersenletsel. Ze vecht voor wat ze waard is, maar kan niet voorkomen dat ze bijna alles verliest wat ooit zo vanzelfsprekend leek. Wat volgt is een intensief revalidatietraject, een juridisch gevecht tegen het ziekenhuis en het meest zware: de emotionele zoektocht naar haar nieuwe ik. Ze heeft maar één optie: dealen met haar veranderde situatie. Lisa verliest veel, maar komt erachter dat ze eigenlijk heel weinig nodig heeft om zich écht gelukkig te voelen. Ontworteld door hersenletsel is haar waargebeurde en aangrijpende verhaal.

From the book

Alle mensen die in het begin zo blij waren geweest dat ik er zo goed uit was gekomen, waren nu óf hard aan het werk, óf aan het studeren, óf op stap met vrienden, óf aan het winkelen, een dagje uit of iets anders aan het doen wat voor hen nog steeds doodnormaal was. Doorgaans was ik niet gauw voor één gat te vangen. Als ik niet linksaf kon ging ik wel rechtsaf. Maar nu ging dat niet meer. Terwijl het leven van iedereen om mij heen doorging, stond ik op een dood spoor van een tussensta-tion. Ik stond vast op station ‘revalidatie’ en ik had geen idee wanneer mijn trein weer zou vertrekken. Ik had geen idee óf mijn trein wel weer zou vertrekken. En ik had geen idee welke richting die dan op zou gaan. Mijn wereld werd kleiner en de sociale contacten minder. Ook vond ik het steeds moeilijker om me te interesseren in zaken die me altijd hadden geïnteresseerd. Die leken me nu zo weinig te doen. Mensen om me heen spraken over problemen op het werk, roddelden over anderen of hadden het over allerlei materiële zaken. Steeds beter zag ik het verschil tussen de bij- en hoofdzaken van het leven en die eerste leken waardeloos te zijn geworden. Ik voelde dat ik veranderde en vond dat doodeng. Was het waar dat je iets ergs moest meemaken om bij de essentie van het leven te kunnen komen? Ik voelde me onzekerder en eenzamer worden en raakte beetje bij beetje mijn gevoel van eigenwaarde kwijt.
Daarnaast maakte de opluchting en de euforie die ik had gevoeld doordat ik het ongeluk had overleefd, plaats voor een intense boosheid. Vragen over het waarom maalden dagelijks door mijn hoofd. Waarom had Bakker zich niet aan mijn protocol gehouden? Waarom had hij niet geluisterd naar de waarschuwingen van mijn moeder? Waarom duurde het zo lang voordat er ingegrepen werd? Waarom... Een ongekende woede richting Bakker nam toe. Nooit hadden we zijn kant van het verhaal gehoord of had hij zijn excuses aangeboden.

About the author

Lisa Wopereis (1988) was secretaresse en studeerde Commerciële Economie toen het noodlot toesloeg. De jaren die volgden gingen gepaard met winnen en verliezen. Met durven en falen. Met hopen en dromen. Uiteindelijk aanvaart Lisa haar hersenletsel en de allesoverheersende beperkingen die dit letsel met zich meebrengt. Ze hervindt haar geluk en de zin van het leven. Ze schreef dit boek om meer begrip te creëren voor de (niet zichtbare) gevolgen van hersenletsel. Daarnaast richtte zij met veel enthousiasme haar eigen atelier ‘De Kastjesfabriek’ op.

Reviews

2018-11-28 11:34:31 | By: Zilvold | Rating:
Goedendag Het boek ‘ontworteld’ gelezen en in mindere mate komen veel dingen overeen. Een mooi maar ook een heel ingrijpend boek en blij dat ik het gelezen hebWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ontworteld door hersenletsel

Author:

Lisa Wopereis

Category:

Health

Number of pages:

374

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

21-09-2018

ISBN:

978-94-022-4693-3 / 9789402246933

Price:

€ 24,00

Language

Dutch

Rating:

  • (1)