Een goed leven met NAH - Op weg van overleven naar weer een goed leven met niet aangeboren hersenletsel

Irma de Bresser

Category: Health
  • (3)

€ 21,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De auteur, Irma de Bresser, had ‘gewoon’ een fijn leven in goede gezondheid. Mooie ontwikkelingen in het vooruitzicht. Na een beroerte eind 2009 veranderde haar leven echter drastisch. Dromen vielen in duigen toen zij verder moest met NAH (niet aangeboren hersenletsel). Het herstelproces was een ontdekkingsreis, vol veranderingen. Het leven zat vanaf dat moment vol uitdagingen. Irma vond haar weg in dat veranderde leven en dat leven blijkt toch ook goed te zijn. Over haar ervaringen en haar aanpak, en die van een aantal inspirerende lotgenoten, heeft zij geschreven. Zij hopen dat dit boek een steun kan zijn, troost kan bieden en hoop kan geven voor lotgenoten en hun naasten. 

From the book

Zoals bij iedereen was het ook bij mij en proces van vallen en opstaan. Over het vallen heb ik in dit boek niet veel verteld. Over hoe je steeds weer op kunt staan wel. Hoe je moed en kracht kunt halen uit wat je wél kunt in plaats van de moed laten zakken door wat je niet meer kunt. Het was voor mij een bijzonder en mooi leertraject. Natuurlijk was het vaak moeilijk maar de overwinningen overheersen en daardoor overheerst het positieve gevoel. Ik geloof in de positieve kracht van de mens. Echter om die kracht te kunnen gebruiken moet je wel geloven en ervaren dat je die kracht hebt en je moet ook de moed hebben om hem te gebruiken. Daar gaat dit boek over, je eigen traject bepalen vanuit je positieve kracht. De regie weer in eigen hand nemen. Jouw kracht vinden en gebruiken. Ik zie wat mij overkomen is nu gewoon als pech. Pech die helaas velen hebben. Naarmate de jaren verstreken leerde ik heel veel. Over NAH maar ook over mijzelf. Ik ben veel sterker dan ik ooit gedacht had.
Toen ik eenmaal geaccepteerd had wat mij overkomen was en dat eindelijk een plekje kon geven, kon ik mijn leven weer opbouwen.

About the author

Irma de Bresser leefde een gezond en fijn leven toen eind 2009 een beroerte een breekpunt veroorzaakte in haar levensloop. Alle mooie toekomstplannen werden in één klap weggevaagd. Nu moest ze zich richten op slechts één ding: haar herstel. Dat werd een ontdekkingsreis. Door ziekenhuis, revalidatiekliniek en door haar eigen brein. Alles opschrijven gaf haar inzicht en overzicht. Er waren tegenslagen maar ook overwinningen. Hoge bergen en diepe dalen, maar uiteindelijk kwam ze weer thuis, terug in haar leven... Het leven ging door, al was er veel veranderd. Maar ook dit veranderde leven bleek een goed leven te zijn.

Reviews

2019-11-02 14:02:11 | By: Claudia van den Dries | Rating:
Een boek met zowel praktisch medische informatie over NAH alsmede verhalen van medegenoten. Het werkboek kan een handige leidraad zijn om inzicht te geven als je nog zoekende bent in je tocht van hoe nu verder.

2019-08-06 06:25:10 | By: MvdBerg | Rating:
Dit is een boek waar ik als ambulant begeleider heel blij mee ben. Een naslagwerk waarmee ik cliënten duidelijke informatie kan geven. Veel voorbeelden om dingen uit te leggen en een werkboek wat de cliënten als zeer prettig ervaren. Het is ook zeker en aanrader voor de mantelzorgers. Ik gebruik dit boek dagelijks. Petje af voor de auteur! Een nadeel is de spiraalbinding waardoor het boek bij veelvuldig gebruik uit elkaar valt. Ik heb een nieuwe besteld en zal er voortaan de verzendverpakking omdoen in mijn tas want ik kan dit boek niet meer missen.

2018-12-06 17:05:17 | By: Eline | Rating:
Leuk boek! Ervaringsverhalen, zowel van de auteur als van anderen. En een werkboek, waarin je zelf aan het werk wordt gezet en tot begrip en inzichten komt. Ik raad het absoluut aan te lezen, heb er zelf veel aan!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een goed leven met NAH - Op weg van overleven naar weer een goed leven met niet aangeboren hersenletsel

Author:

Irma de Bresser

Category:

Health

Number of pages:

254

Illustrated:

No

Format/size:

Wire-O 16 x 24 cm

Release date:

26-10-2018

ISBN:

978-94-022-4862-3 / 9789402248623

Price:

€ 21,00

Language

Dutch

Rating:

  • (3)