Als ik niet de ware ben... - Jouw leven voor het mijne

Zoë Declercq

Category: Young Adult

€ 20,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

"Mijn naam is Kyla Hivre. Op zich ben ik een gewoon meisje. Iemand die haar familie en vrienden voor zichzelf plaatst en hun beschermt tegen de rebellen en de rotte monarchie. Hiervoor doe ik alles. Met alles bedoel ik ook alles, zelfs sterven. Geloof je me niet?"

Kyla Hivre is een meisje van 22 jaar. Ze zorgt voor haar zieke adoptievader en zijn manege die bijna failliet is. Daarnaast heeft ze drie jobs: nanny, serveerster en spion. Dat laatste zorgt ervoor dat haar leven zal veranderen. Door gevaar moet ze de koninklijke familie, in het bijzonder de kroonprins en de prinses, beschermen. Meedoen met de jaarlijkse missverkiezing is haar enige kans. De hoofdprijs van dit jaar: de hand van de kroonprins.

From the book

‘Lieverd, het is in het belang van het volk …’
‘Zoals de zoveelste beslissing die je voor mij maakt? In het belang van het volk … om ze weer af te leiden van het feit dat we ze leeg zuigen? Kom op mama, denk je nu echt dat de misverkiezing zal helpen? Die houden we al elk jaar.’
Zijn moeder keek hem aan met een blik die hij maar al te goed kende. Zijn vader had weer een plan dat met hem te maken had. Dat wist hij al van toen zijn moeder hem kwam vertellen dat ze weer de verkiezingen zouden starten en dat hij hem zou "leiden". Hij voelde zijn gezicht wegtrekken.
‘Wat is hij nu weer van plan?’
‘Nou... je weet dat het nogal moeilijk gaat en dat er veel opstanden zijn … en je bent 23 … en de kroonprins … je vader en ik hebben elkaar...’
‘Mam, to the point!’
‘Je vader wilt dat je trouwt met het meisje dat dit jaar Miss Perfect wordt.’
Hij voelde zijn leven in duizend stukjes ontploffen.
‘Neen, ik doe daar niet aan mee, al zou hij me dwingen, dit gaat er over.’
‘Hij heeft het al besloten. Alles is al geregeld, vrijdagavond wordt het bekendgemaakt.’
Hij kon het niet meer laten en begon tegen zijn moeder te schreeuwen ook al wist hij maar al te goed dat ze er niets aan kon doen.
‘Mag ik nog iets over mijn leven beslissen?
Ver verwijderd van het paleis was er op dat moment iemand aan het meeluisteren.
‘Zozo, zijne majesteit is toch dommer dan ik dacht.’ Hij pakte zijn mobiel en wachtte tot er opgenomen werd. Tijd voor actie.

About the author

Zoë komt uit Temse en woont bij haar ouders met haar tweelingzus en kleine zus. Ondanks haar dyslexie, houdt ze van lezen. Door nieuwsgierigheid, inspiratie en schrijversvrienden gedreven, schreef ze dit verhaal. Het doel hiervan is om lezers mee te nemen op reis naar een nieuwe wereld en te laten genieten van een spannend verhaal.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Als ik niet de ware ben... - Jouw leven voor het mijne

Author:

Zoë Declercq

Category:

Young Adult

Number of pages:

170

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

10-08-2018

ISBN:

978-94-0224-683-4 / 9789402246834

Price:

€ 20,00

Language

Dutch