Een gezinsverstrikking

Milouska van den Berg

Categorie: Romans

€ 20,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Marilène groeit op in een gezin met een narcistische vader en een dienende moeder. Als Albert overspannen raakt en zijn baan kwijtraakt verandert hij op slag. Hij eist van iedereen volledige onderwerping en een dienende rol. Door het gedrag van haar vader en de afhankelijkheidspositie van haar moeder, is er weinig ruimte voor het ontwikkelen van een eigen identiteit. Op een dag besluit hij plotseling om zijn dure koopwoning in de stad in te ruilen voor een omgebouwde kroeg in een ver afgelegen gehucht. De kinderen worden midden in het schooljaar van school gehaald. Een middelbare school voor haar broers is er in hun nieuwe woonplaats niet. In het gehucht waar geen enkele mogelijkheden tot ontplooiing zijn, stagneert de ontwikkeling van alle kinderen volledig.

Uit het boek

Voor de deur lag het geraamte van wat ooit eens een mat moest zijn geweest van kokosvezels. "Wel je voeten vegen anders wordt de vloer vies!", had mijn vader gezegd. Ik schraapte mijn voeten langs iets wat leek op een staalborstel en stapte over de drempel naar binnen.
Ik zag een woonkamer voor me zoals wij die dertig jaar geleden hadden achtergelaten. De oude bank die van leer was, trok koud op als je er op ging zitten. Aan de muur hing een elektrische verwarmingsplaat, omdat de centrale verwarming al jaren kapot was en mijn vader de reparatie ervan verwaarloosde. De kleine plaat van ongeveer een halve meter, was veel te klein om het hele huis te verwarmen en het was er stervenskoud. Mijn vader bood ons wat te eten aan en kwam later terug vanuit de keuken met een houten dienblad wat mijn moeder ooit in de jaren zeventig een keer gekocht had en plaatste het bij mij op schoot. "Eet smakelijk", zei hij terwijl er tegelijkertijd een spin met zijn lange poten over het dienblad sjeesde. Onder in het theeglas zat een laagje schimmel. Ik besloot om de thee door het raam naar buiten te werpen en schoof stiekem het vitragegordijn opzij. Het gordijn wat ooit wit was geweest, was nu zwart uitgeslagen. Het voelde aan als een dor herfstblad. Druppels condens sijpelden er over het raam naar beneden. Een spinnenweb dat er in de hoek boven hing kon de grote overdaad aan voedsel zo te zien niet opvangen. De vensterbank eronder was een slagveld van dode insecten. Vliegen en uitgedroogde torren lagen er als een soort tentoonstelling uitgestald. De spin in het web was door de schimmel wit uitgeslagen en leek in contrast met de zwarte achtergrond wat het weiland in de avond tot een zwart gat omtoverde, fluoriserend.

Over de auteur

Milouska (1980) is vertaler Spaans en Portuguees en schrijfster. Zij schrijft verhalen gebaseerd op waargebeurde feiten. Na haar opleiding psychologie en een korte periode waarin zij werkzaam is geweest in de Geestelijke Gezondheidszorg, heeft zij het roer volledig omgegooid. Zij richt zich nu volledig op het schrijversvak en haar vertaalwerkzaamheden.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Een gezinsverstrikking

Auteur:

Milouska van den Berg

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

198

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

17-08-2018

ISBN:

978-94-0224-681-0 / 9789402246810

Vaste prijs:

€ 20,49