De Schepping - Een samenspraak tussen God en een cherubijntje, een vertelling voor jong en oud

Luc Nieuwland

Category: Religion

€ 21,00
Free shipping
Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Met het herschreven scheppingsverhaal biedt schrijfster Luc Nieuwland kinderen de kans om meer over de schepping van de aarde te leren. Door humor en eenvoudig taalgebruik te hanteren wordt het verhaal niet alleen toegankelijk en ook educatief, maar is het ook nog eens een feest om te lezen. Veel lezers zullen zich herkennen in het nieuwsgierige cherubijntje, waardoor het verhaal dichtbij komt. De tekst voelt bijna tastbaar aan en dit gevoel wordt door de beeldende omschrijvingen alleen maar versterkt. Door het scheppingsverhaal te combineren met de evolutietheorie heeft de schrijfster een unieke benadering gevonden van het begrip “evolutie”. Zowel voor de kleine als grotere lezer biedt “De Schepping”een bijzondere leeservaring.

From the book

De zevende dag van God, is de eerste dag van de mens.
Het cherubijntje zat op zijn voetenbankje, naast de stoel van God. Het was de laatste dag, dat begreep hij wel en hij vroeg zich af wat er zou gebeuren. Alles was toch immers klaar?
Ik zou willen dat ik iemand kon vertellen wat ik allemaal gezien heb, dacht hij. Misschien kan ik alles opschrijven, zodat kinderen kunnen lezen hoe de madeliefjes groeien die zij in de zomer plukken. En bijvoorbeeld ook lezen over al die prachtige dieren en planten die God speciaal voor hen gemaakt heeft.
God kende zijn gedachten en knikte goedkeurend. "Doe dat maar," sprak Hij, "dat kan geen kwaad. Mensen vergeten zo gauw. Maar niet vandaag, want vandaag is het werk klaar. Vandaag is een rustdag. Vandaag rusten wij uit van alles wat Ik gemaakt heb."
En zo gebeurde het.

Het was avond en de zon zou spoedig verdwijnen. Maar nu kleurde de hemel nog prachtig geel-oranje. Het cherubijntje schoof zijn handje in die van God en zo keken zij samen stil en voldaan naar alles wat geschapen was. Het cherubijntje zuchtte en God?
God zag dat het goed was.

Scheppingsverhaal

About the author

Luc Nieuwland is schrijfster van kinderboeken. Haar eerste boek was “Stille Nacht, Heilige Nacht”, het eeuwenoude kerstverhaal op een haast Walt Disney-achtige wijze verteld. Luc Nieuwland heeft grote bewondering voor Godfried Bomans en Annie M.G.Schmidt, die net als zij, de kindergeest zo goed begrijpen.Naast kinderverhalen heeft Luc Nieuwland in het buitenland ook reisverhalen geschreven.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Schepping - Een samenspraak tussen God en een cherubijntje, een vertelling voor jong en oud

Author:

Luc Nieuwland

Category:

Religion

Number of pages:

52

Illustrated:

Yes

Format/size:

Hardcover 177 x 254 mm

Release date:

27-07-2018

ISBN:

978-94-0224-646-9 / 9789402246469

Price:

€ 21,00

Language

Dutch