De val van de draak

Tim Heye

Categorie: Fantasy

€ 19,49
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

In tijden toen de mens evolueerde naar het wezen dat ze vandaag zijn, hadden ze hun wijsheid en kennis verkregen van andere, wijze wezens. De vroege mensheid vereerde de draken als goden. Elke pasgeboren draak werd als een zegen beschouwd voor de aarde. Maar hoe groter de mensheid in aantal groeide, hoe meer ze hun rug keerde naar de wijze draken. De relatie tussen mens en draak escaleerde, waarbij de mens keerde tegen de draak als valse goden. Draken werden opgejaagd en gedood. Overleven in deze menselijke wereld was erg moeilijk, waardoor hun soort bijna uitgestorven was. Hierin volgen we een klein draakje van wie zijn moeder en vader ten prooi viel aan de mens. Kwetsbaar en bang, besluit hij om de wijde wereld in te gaan. Op zoek naar voedsel, en vooral, een plaats om te overleven.

Uit het boek

Veel verder op een voet van een besneeuwde berg in een bos ging de draak zitten. Hij keek achter zich en hoopte dat de vrouw het gehaald heeft. Voor het eerst in zijn leven toonde hij interesse voor de tweebenige wezens die hij alleen maar aanzag als onwaardig en als voedsel. Maar deze vrouw deed iets vreemd, het communiceerde met hem en voelde iets speciaal in haar. Hij kende haar en haar gewoontes. Een energie die zich verbond met de energie in hem. Het was een vreemd gevoel voor de draak. Het was pas na een moment dat de draak rond zich keek en zich deze plaats kon herinneren. Vreemd, dacht hij. Hij stond recht en ging verder het bos in. Hij stond voor een groot beeld die gehuld was in mos en takken. Hij nam enkele takken van het beeld en zag hoe hij een groot standbeeld van een draak blootlegde. De draak herkende dit beeld, ook al had hij dit nog nooit eerder gezien. Hij keek vol verbazing naar het beeld die een zittende draak toonde met grote vleugels die hem terug staarde op een sokkel vol barsten en scheuren. Hij besloot om terug te gaan naar de andere kant van het bos om op uitkijk te staan voor de vrouw. Maar plots voelde hij een energie in zich die hem zei: "Kijk achterom." De draak kijkt achter zich en zag de vrouw hem aanstaren met een glimlach op haar gezicht. De vrouw stapte stilletjes tot bij zijn hand en hield deze in haar handen waarbij ze tot hem sprak: "Verbonden." Ze keek samen met hem terug naar het beeld terwijl ze zijn hand niet los liet. "Het was ooit anders", zei de vrouw tegen de draak.

Over de auteur

Tim Heye heeft al vanaf kinds af aan een grote liefde voor natuur en dieren en veroordeelde elke misdaad die gepleegd werd tegen de natuur. Hij heeft grote liefde voor de Belgische Ardennen waar hij uren in kan wandelen en inspiratie opdoet om verhalen te schrijven over draken, waar hij dan ook in gelooft. Tim groeide op in een voorstad van Brussel, die steeds meer natuur verloor en uiteindelijk besloot hij om later te verhuizen naar de Belgische Ardennen. De uitgestrekte bossen zijn nogsteeds een inspiratiebron om te schrijven over verhalen die zijn geloof en fantasie samenbrengen.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De val van de draak

Auteur:

Tim Heye

Categorie:

Fantasy

Aantal pagina's:

144

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

06-07-2018

ISBN:

978-94-0224-625-4 / 9789402246254

Vaste prijs:

€ 19,49