De avonturen van Konijntje Wip - een (voor-)leesboek voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar

Cees Smit

Category: Children books
  • (2)

€ 16,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Neem even de tijd om dit boek op te pakken. Deze spannende verhalen over de belevenissen van Konijntje Wip en zijn vrienden zijn bestemd voor de beginnende lezer. Je wilt weten hoe het avontuur eindigt. Dat maakt het wegleggen van het boek moeilijk. Ook zijn deze verhalen heel geschikt om voor te lezen aan de kleine toekomstige lezers. De verhalen zijn ontsproten uit de fantasie van de schrijver, die zijn inspiratie haalde uit zijn leven.

From the book

Konijntje Wip die zich van geen kwaad bewust was ging lekker in het helmgras liggen, deed zijn ogen dicht en genoot van de zon. Heel langzaam viel hij in slaap. Op dat moment dacht de raaf zijn kans schoon te zien. Hij vloog op en begon aan zijn aanval. Net op het moment dat hij naar beneden dook, recht op Konijntje Wip af, deed die zijn ogen open. Hij schrok zich rot. Want hij zag dat die raaf recht op hem af vloog.
Oh, oh wat nu te doen? Konijntje Wip deed wat hem het beste leek en dat was heel snel wegrennen. Hij rende en rende voor zijn leven. De raaf die aan zijn duikvlucht begonnen was, zag Konijntje Wip wegrennen. Daar gaat mijn eten, dacht hij nog. Hij begon aan een nog snellere duik en wist het konijn in te halen. Konijntje Wip die achterom keek, zag de raaf aankomen. Hij werd ontzettend bang. In zijn angst liet hij een windje. Hij wist toen nog niet dat zijn windjes erg stonken en een eventuele vijand op afstand konden houden. Dat wist de raaf ook niet. Hij was Konijntje Wip net op een vangafstand genaderd toen die zijn windjes liet. Pffft, pffft, pffft, pffft. Konijntje Wip rende voor wat hij waard was.

Konijntje Wip

About the author

Cees Smit (rechts) komt uit een dorp net boven Amsterdam. Hij vertelde voor het slapen gaan verhalen over de hoofdpersoon van dit boek aan zijn kinderen en later aan zijn kleinkinderen. De avonturen van Konijntje Wip ontsproten uit zijn fantasie, die gevoed werd door het werkelijke leven. Zo zitten er in de verhalen, naast spannende passages ook leermomenten. Op advies van zijn vrouw begon hij met het schrijven van deze verhalen. De verhalen zijn geïllustreerd door Jeroen Zijp (links).

Reviews

2018-10-17 09:44:46 | By: Moeder | Rating:
Leuk voor kleuters, maar voor een 8-jarige niet interessant

2018-10-17 10:35:19 | By: Marja | Rating:
Hele leuke verhaaltjes met een boodschap. Kinderen op school gr. 1 t/m 8 vonden het wel interessant.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De avonturen van Konijntje Wip - een (voor-)leesboek voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar

Author:

Cees Smit

Category:

Children books

Number of pages:

46

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

03-08-2018

ISBN:

978-94-022-4670-4 / 9789402246704

Price:

€ 16,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)