Je krijgt er zo veel voor terug - Openhartige verhalen van een moeder over haar gezin met pubers

Esther Leijten-Kupers

Category: Stories
  • (5)

€ 20,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Puberende kinderen, werk en huishouden. Je hebt er je handen aan vol. Soms zou je als moeder heel hard weg willen rennen met beide armen zwaaiend in de lucht. Andere keren weet je niet waar je het zoeken moet van dankbaarheid en geluk. ‘Je krijgt er zo veel voor terug’ gaat over al dat soort momenten uit het dagelijkse gezinsleven met kinderen en pubers. Geen adviesboek over opvoeden, maar gewoon een hart onder de riem voor ouders die het soms ook even niet meer weten. Inspiratie putte de auteur uit haar eigen ervaringen, waar ze openhartig over heeft geschreven. Over het geploeter en de schuldgevoelens, maar ook over het geluk en het plezier. Ouders van kinderen in de tienerleeftijd vinden er ongetwijfeld herkenning in!

From the book

"Hoe weet jij nou dat ik deze zaterdag moet werken; dat weet ik zelf niet eens!?", roept Emma uit als ik haar vraag naar haar werktijden van aankomend weekend. Kwijt en vergeten. Dat zijn denk ik toch wel de meest gehoorde woorden in ons gezin met twee pubermeiden. Oh, en het woord ‘irritant’ niet te vergeten, want dat vinden ze zowat alles. Maar laten we ons hier even beperken tot kwijt en vergeten.
Met grote regelmaat schiet een van onze dochters in de paniek omdat er een telefoon, telefoonoplader, fietssleutel of lievelingskledingstuk kwijt is. En met kwijt bedoelen ze dan niet echt kwijt, maar dat ze zelf niet meer weten waar ze het hebben gelaten. Meestal slingeren ze mij als verwijt naar mijn hoofd dat ik het verloren voorwerp kwijt heb gemaakt. Het kan natuurlijk nooit aan henzelf liggen, dat snap je wel, en los daarvan is het veel makkelijker om iemand anders de schuld te geven. En dan het liefst je nietsvermoedende, zich van geen kwaad bewust zijnde moeder.
Enveloppen met geld voor schoolreisjes, beoordelingsformulieren van stagebedrijven, invulbrieven voor ouderavonden die ik onderuit een enigszins muffig ruikende gymtas pluk, lang nadat de desbetreffende ouderavond heeft plaatsgevonden - de lijst van spoorloos verdwenen voorwerpen is oneindig. Proefwerk Engels de volgende dag? "Oh, daar kan ik niet voor leren hoor, dat boek ligt nog in mijn kluisje op school." Het is algemeen bekend dat het puberbrein nu eenmaal zo werkt: chaotisch, ongeorganiseerd en vergeetachtig, dus je zorgen maken hierover is totaal zinloos. Maar het is en blijft vervelend. Ik ga geen namen noemen, maar iemand in ons gezin heeft het zelfs een keer gepresteerd om moederdag te vergeten.

About the author

Esther Leijten-Kupers (1970) is moeder van twee tienerdochters en perfectionist in ontwording. Ze woont met haar gezin op het Brabantse platteland, waar ze werkt als vertaler Engels vanuit haar thuiskantoor. In 2017 won zij een prijs met haar vertaalwerk (‘Beste zakelijke vertaling van Nederland’). Als ze niet vertaalt of schrijft, struint ze graag rond in de polder of het bos met haar fotocamera. Een eigen boek schrijven was haar allergrootste droom. Met deze verhalenbundel is die droom uitgekomen. Geschreven met veel humor en hier en daar een vleugje zelfspot, is het een heerlijk wegleesboek geworden.

Reviews

2018-09-11 14:37:35 | By: Monique
Super leuk boek! Leest lekker weg. Het leven met pubers is treffend neergezet.

2018-08-18 18:04:36 | By: Claukoev | Rating:
Heerlijk herkenbaar boek. Makkelijk te lezen. In 1 keer uitgelezen.

2018-08-17 10:25:49 | By: Melissa | Rating:
In 1 keer uitgelezen. Wat een heerlijk boek om te lezen. Gelachen en herkenbaar.

2018-08-16 15:25:29 | By: Ingrid | Rating:
Heerlijk boek vol herkenning ,humor en een traan wisselen zich in vlot tempo af waardoor je het in een ruk uit leest.

2018-08-15 12:19:31 | By: Susanne | Rating:
Superleuk boek, een echte aanrader!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Je krijgt er zo veel voor terug - Openhartige verhalen van een moeder over haar gezin met pubers

Author:

Esther Leijten-Kupers

Category:

Stories

Number of pages:

160

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

10-08-2018

ISBN:

978-94-022-4679-7 / 9789402246797

Price:

€ 20,00

Language

Dutch

Rating:

  • (5)