Illusie van de waarheid

Deniece Wildschut

Category: Novels

€ 16,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Alfonso Mariani leidt een teruggetrokken leven in het hartje van Rome. Zijn verleden is duister en kent veel gaten. Dan wordt hij benaderd door een volstrekte vreemde. Deze man zegt zijn hulp nodig te hebben en ziet een grootsheid in hem, die Alfonso zelf niet denkt te bezitten. Door middel van geluidsopnames beginnen ze een gesprek, maar de diepgaande vragen ruïneren alle zekerheden die Alfonso dacht te hebben. Deze man blijkt de enige te zijn die de gaten in Alfonso’s verleden kan dichten, maar wat als alle antwoorden erop wijzen dat de werkelijkheid niets dan een illusie is?

From the book

"Ooit vertelde je mij dat jij een onvermijdelijke gebeurtenis zag en ik een moord." Hij knikte, weloverwogen. "Hoe is dat mogelijk?" Ik zweeg en inhaleerde de nicotine alsof mijn bestaan ervan afhing. "Omdat de mens moet leven met illusies. Hij die alles weet is óf verzonnen óf reeds gestorven. Niemand kan voor God spelen, Alfonso." "Wat betekent dat?" "Kijk..." Hij wreef over zijn baardje. "We interpreteren alles en maken die interpretatie tot onze werkelijkheid. Luister goed; ónze werkelijkheid, niet dé werkelijkheid." "Ja." "Onze blik is troebel, mijn zoon. We kunnen niet alles zien zoals het is." "Maar ik zag haar liggen! Ze was dood... echt dood... dat was geen illusie..." Gabriël liet zijn blik rusten op mijn voorhoofd. "Ik had het kunnen zien aankomen, maar ik voorkwam het niet. Ik was erbij en ik kon alleen maar toekijken." "Je had niets kunnen doen, het was al te laat." "Hoe weet jij dat?" Ik sprong op. "Wie ben je echt?" "Dat doet er niet toe." "Het doet er toe!" Ik keek hem vol walging aan. "Ik heb recht op een antwoord!" "Alfonso..." "Ik heb haar vermoord," fluisterde mijn nauwelijks hoorbare stem. "Het was mijn schuld."

About the author

"Ik ben geboren in 1985. De eigenschappen die mij kenmerken zijn: creatief, gedreven en bovenal iemand die haar eigen weg gaat. Ik heb als freelance correspondente voor de krant gewerkt en tegenwoordig schrijf ik onder andere voor het tijdschrift Spiegelbeeld. Mijn debuutroman, De buitenstaander is eerder dit jaar verschenen. Illusie van de waarheid is mijn tweede roman."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Illusie van de waarheid

Author:

Deniece Wildschut

Category:

Novels

Number of pages:

166

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

24-07-2009

ISBN:

978-90-883-4985-0 / 9789088349850

Price:

€ 16,95

Language

Dutch