Gemengd bloed! - Een zoektocht naar Europese, Afrikaanse en Indonesische roots

Carmen Fujooah

Category: Biographies

€ 23,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Menny krijgt per telefoon het bericht dat haar moeder in coma ligt. Zal moeder Willy het halen? Haar dochters Menny en Lies spoedden zich om naar Suriname te vliegen waar hun moeder woont. Ze hopen dat hun moeder Willy nog in leven is als ze in Suriname aankomen. De dochters haasten zich naar het ziekenhuis, maar wat zullen ze aantreffen? Een reis door de tijd flitst voorbij!

From the book

Toen het feest afgelopen was, liepen wij naar de auto. Octabio reed deze keer. Ik vond dat hij aangeschoten was en vroeg of het wel verstandig was dat hij ging rijden.
‘Oh, ik ben niet echt dronken of zo, hoor!’ riep hij. ‘Kijk Erik, die is er erger aan toe.’
‘Als je maar voorzichtig rijdt!’ riep ik.
‘Maak je niet druk’, zei Maritsa. ‘Wij gaan zo vaak uit en hij drinkt niet zoveel.’
Zij was het vriendinnetje van Octabio. Erik ging weer voorin zitten. Hij was helemaal slap van de drank. Meeta en ik gingen achterin zitten. Ik ging dicht bij de deur zitten, zodat ik de deurhendel kon vasthouden als wij de bocht doorgingen. De wegen waren niet overal verlicht en waren heuvelachtig, dus je moest goed uitkijken voor tegenliggers die inhaalden. Wij reden een heuvel op en plotseling zagen wij een groot licht op ons afkomen en voordat wij wat konden zeggen knalde die ander auto op ons. Ik hoorde Maritsa nog gillen en voelde dat de deur waar ik zat openvloog, en toen was het stil...

About the author

Menny is een mengeling uit verschillende rassen. Uit nieuwsgierigheid naar het verleden van haar overgrootmoeder kwam ze erachter dat zij een huis slavinnetje was. Zij raakte in verwachting van haar blanke meester. Nadat haar ouders overleden waren, besloot Menny haar levensverhaal te gaan schrijven. In haar jonge jaren had ze al veel meegemaakt. Ook in haar puberteit is het haar niet makkelijk gemaakt. Gemengd bloed bestaat uit 3 delen, waarvan in deel 1 het levensverhaal van Menny's jeugd beschreven wordt.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Gemengd bloed! - Een zoektocht naar Europese, Afrikaanse en Indonesische roots

Author:

Carmen Fujooah

Category:

Biographies

Number of pages:

302

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

01-02-2019

ISBN:

978-94-638-9000-7 / 9789463890007

Price:

€ 23,50

Language

Dutch