Het leven is een mengelmoes - Gedachten, gedichten en korte verhalen

Caronne Ionescu

Category: Bereavement
  • (13)

€ 19,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Met deze bundel beoogt Caronne Ionescu mensen te tonen dat ze hun eigen weg naar de rest van hun leven kunnen vinden. Op hun eigen manier en na elke vorm van verlies. Zij doet dat door haar eigen gevoelens en ervaringen in deze te delen in gedachten, gedichten en korte verhalen. Niet alleen verlies en rouw, maar zeer zeker ook momenten van plezier en humor worden zo verwoord. Want het leven is tenslotte een mengelmoes van emoties en ervaringen, die in deze bundel op gevarieerde en originele wijze worden weergegeven.

From the book

Ik leef

Onlangs drong het ineens tot me door dat er eindelijk dingen tot stilstand waren gekomen. Je zou verwachten, dat met het overlijden van mijn man de trein met een noodstop tot staan was gebracht.
De trein wel, ja. Er werd op de rem getrapt – en fors ook, maar ik schoot door naar voren, als een bolletje aan het elastiek. Alsof alles op een of andere manier gewoon doorging. Zo’n trein kan niet ineens tot stilstand komen. Die heeft een remweg nodig. En bij een abrupte stop zwaai je eerst door naar voren om vervolgens weer terug naar achteren geworpen te worden om daarna (als je geluk hebt) weer op de uitgangspositie terecht te komen.
Dat gevoel van: ‘het klopt niet, hij is niet weg, hij komt zo thuis’, dat is nog dat stukje doorschieten naar voren. Het nog zo in alles aanwezig zijn. Langzaam maar zeker bereik je het verste punt en dan begint de terugtocht.
De tocht naar het besef dat alles wat je samen had, tot stil-stand is gekomen. Die tocht, daar heb ik wel een aantal jaren voor nodig gehad. Hoe dichter je het punt van naakte waarheid nadert, hoe rauwer de pijn. Langzaam maar trefzeker bereik je dat. Het moment dat je naar achteren wordt geworpen, te ver doorschiet naar de andere kant. Alles duister wordt. Dan maakt het niet meer uit dat de wereld doordraait. Van die wereld maak je geen deel meer uit…
En dan kom je terecht op die stoel, waar je op zat toen de trein zo abrupt gestopt werd. Alleen is het die stoel niet meer. En de omgeving, die is ook totaal anders. En ikzelf, was ík dat, die daar toen op die stoel zat?
Alles is anders.

About the author

Caronne Ionescu (1947) begon in 2008 met het opschrijven van gedachten en emoties, die haar sinds het overlijden van haar man in 2007 beroerden. Door dat te doen kwam zij in rustiger vaarwater en zag zij een aanleg voor schrijven en dichten komen bovendrijven. Door al deze schrijfsels op sociale media te plaatsen, maakten anderen kennis met haar vaak meeslepende manier van schrijven. Al een aantal jaren krijgt zij verzoeken haar schrijfsels te bundelen en te laten uitgeven, hetgeen ze nu eindelijk heeft gedaan.

Reviews

2018-11-15 20:01:58 | By: Mieke Wijnants | Rating:
Mengelmoes bevat vijfenzestig kortverhalen en gedichten over gedachten, gevoelens en ervaringen in de periode 2009 tot en met 2018. De rode draad in deze bundel is het overlijden van Caronnes echtgenoot; het afscheid nemen en rouwen Door haar emoties te delen hoopt zij dat mensen ontdekken dat ze zelf hun weg naar de rest van leven kunnen vinden; op hen eigen manier en na elke vorm van verlies. Haar schrijfsels zijn niet alleen maar kommer en kwel; humor en plezier zijn voldoende aanwezig in deze bundel. Kletsverhaal is een vrolijk gedicht met veel klank en ritme. Loslaten is een gedicht dat diep raakt. Het kortverhaal Afscheid, rouw en verder gaan laat zien dat je om verschillende dingen kunt rouwen. Zoals je daar zit (over mijn moeder) zal voor veel lezers herkenbaar zijn. In Omheining deelt Caronne haar gedachten met de lezer over wat kanker met mensen kan doen. In Een puur en een melk vertelt de auteur wat de betekenis is achter deze chocolade repen en hoe dierbaar voor kleinzoons. Stress, een hilarisch kortverhaal over mannen, kinderen, huishouden en moeder zijn; als lezer kun je ervan smullen. Over Symbool, een kortverhaal over de natuur met foto, schrijft de auteur: Deze foto staat daarom voor mij symbool voor al diegenen van wie - door wat voor een oorzaak dan ook en naar menselijke maatstaven véél te vroeg - de verbinding met het leven werd verbroken. Al een aantal jaren heeft Caronne een kerstwens; deze is te lezen in Mijn kerstwens. De auteur heeft een gevarieerde bundel vol emoties samengesteld; ondanks dat ze bij sommige kortverhalen te vaak in herhaling valt, is haar passie voor schrijven merkbaar. Haar gedichten zijn veelal vrolijk; daar word je als lezer blij van. Ze verwoordt in eenvoudige taal haar diepste gevoel en weet hiermee de lezer te raken. In haar levenswijsheid- en blijheid kan menig lezer troost vinden en hierdoor weer positief en verlangend vooruitkijken naar de dag van morgen. Een groet in het heden met beelden uit het verleden. Mijn dag is weer goed … Leven is leren luisteren naar je eigen melodie; durven dansen op het ritme daarvan, zonder je te laten weerhouden door externe factoren … Verhalen en schrijfstijl 3*** Gedichten en schrijfstijl 4****

2018-10-11 15:45:40 | By: Wil de Graaf | Rating:
Een prachiig boek.Fijne mix van ontroerende, mooie en vrolijke verhalen en gedichten. Soms heel herkenbaar. Echt een Mengelmoes, heerlijk om te lezen. Dank je Carronne.

2018-10-08 03:03:36 | By: Luc Heijst | Rating:
De schrijfster heb ik leren kennen via Facebook en daar had ik snel een klik met haar schrijfstijl die mij raakte. Zo oprecht en zonder omhaal. Haar schrijfsels namen mij mee in emoties die ik nog niet niet eerder kende maar mogelijk later mijn pad zullen kruizen waardoor ik gesterkt de strijd in ga. Ik kan een ieder dit boek aanbevelen en zie uit naar een vervolg.

2018-10-01 15:17:49 | By: Mieke | Rating:
Ik heb het boek al een tijdje in huis, wat mij betreft een aanrader. Juist de afwisseling tussen de grappige en kwetsbare verhalen, gedichten en bespiegelingen zorgt voor een fijne balans en maakt dat je automatisch door wilt lezen. Herkenbaar voor mensen die met rouw te maken hebben gehad, maar eigenlijk voor iedereen, omdat elk leven een mengelmoes is van verschillende emoties en ervaringen :)

2018-09-27 09:29:50 | By: Martin Kind
Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Fijn is ook dat je stukjes uit het boek afzonderlijk kunt lezen, een gedicht, een verhaal, iets om over na te denken, kortom heel fijn om te lezen alvorens te gaan slapen. Het zijn soms hele wijze levenslessen,

2018-09-26 19:23:06 | By: Gre Zaadhof | Rating:
Ik lees elke dag een paar stukjes. In het ene kan ik me beter vinden dan in een ander. Maar bij elk gedicht of verhaal gebeurd er iets van binnen. Echt een boek om regelmatig in te lezen. Ook een mooi boek om cadeau te doen. Ik hoop op een vervolg.

2018-09-24 19:06:39 | By: Anneke van Essen
Het boek met een omslag in warme kleuren. De verhalen en gedichten gaven ook een warm gevoel van herkenning en erkenning. Soms met een traan, soms met een glimlach maar ook met een schaterlach. Gevoelig, leuk en grappig. Zeker om vaker in te lezen. Ik kan het boek van harte aanbevelen!

2018-09-24 19:19:29 | By: Pieter | Rating:
Ik heb nog niet alles gelezen, maar ik ik wil je graag complimenteren met dit heerlijke boek.Ik krijg de neiging om te bladeren. Immers: in mijn hoofd krijgt alles weer een ander plekje. Dat is persoonlijk. Elk onderwerp leidt zo tot overpeinzing en hopelijk verdieping. Dank je!

2018-09-22 17:22:51 | By: Flavia Manders-Vasco de Sousa | Rating:
Fantastische, mooie, grappige en ook zeer ontroerende verhalen. Altijd al een fan van jou geweest. Chapeau Caronne. Zeer vereerd om in je dankwoord genoemd te worden.

2018-09-21 10:48:45 | By: Tinie Homma | Rating:
Direct begonnen te lezen (uit gelezen) en is alles wat ervan verwacht had. Complimented aan Carrone.

2018-09-21 11:18:23 | By: Nettie van Waveren | Rating:
Ik geniet van je prachtige boek met mooie vrolijke en ook verdrietige verhalen en gedichten. Dus echt een mooie mengelmoes zoals het leven zich aan ons voordoet. Veel herkenbaarheid. Een boek om af en toe weer open te slaan en te herlezen.

2018-09-21 14:47:42 | By: fm kruijswijk wolfs | Rating:
mijn verwachtingen waren hoog, en zijn uitgekomen heerlijk boek en buitengewoon lekker te lezen, op naar de volgende.

2018-09-15 09:14:04 | By: Margreet | Rating:
Het prachtige boek werd vandaag bezorgd. Alleen de fleurige kaft was ik benieuwd naar de inhoud. Nieuwsgierig als ik was zat ik verzonken in je boek van prachtige gedichtjes en verhalen, zo herkenbaar.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het leven is een mengelmoes - Gedachten, gedichten en korte verhalen

Author:

Caronne Ionescu

Category:

Bereavement

Number of pages:

134

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

07-09-2018

ISBN:

978-94-0224-734-3 / 9789402247343

Price:

€ 19,00

Language

Dutch

Rating:

  • (13)