Maaike - Opgroeien met autisme in de jaren '70

Ria van de Walle

Categorie: Biografieën

€ 19,99
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Maaike groeide op in een Oost-Vlaams dorpje, niet ver van de bossen. Ze genoot er van de natuur en de dieren op de boerderij. Op achtjarige leeftijd werd ze onderzocht omdat ze sterke symptomen vertoonde van autisme. De diagnose werd gesteld, doch voor haar en haar omgeving werd dit doodgezwegen. Van haar ouders mocht het nooit bekend worden dat ze een autismestoornis had. Daarom probeerden haar ouders haar vreemd gedrag te onderdrukken, waardoor Maaike het gevoel kreeg, dat ze niet mocht zijn zoals ze werkelijk was. Maaike kreeg het gevoel dat ze niet aanvaard werd in de maatschappij. Zo erg zelfs dat ze in een depressie belandde.

Uit het boek

Maaike had overdag de grote staande klok in de woonkamer nog bewonderd. Oma had haar trots verteld dat bij het slaan van elk uur er een vogeltje kwam piepen. Nu kon ze deze klok wel vervloeken want elk uur van de nacht dreunde deze haar wakker alsof ze wou zeggen : “Heb je niets nuttiger te doen dan te slapen?” De volgende morgen fluisterde Emma tegen haar zusje: “Goede morgen, ook zo slecht geslapen? Ik heb elk uur van de nacht de slagen van de klok geteld.” Vol ergernis wierp Emma de lakens van zich af. “Verdorie, oma is hier ergens een naald verloren, zeker!” sakkerde ze.

Over de auteur

Ria van de Walle, geboren in de jaren '70, groeide op in het platteland. Als een echte dierenvriend leerde ze in haar omgeving zorg dragen voor de natuur. Naast deze liefde heeft ze ook veel aandacht voor het jonge kind. Uit eigen ervaring weet ze dat een kind met een autismestoornis heel wat zorg en aandacht nodig heeft.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Maaike - Opgroeien met autisme in de jaren '70

Auteur:

Ria van de Walle

Categorie:

Biografieën

Aantal pagina's:

174

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

18-01-2019

ISBN:

978-94-0225-050-3 / 9789402250503

Vaste prijs:

€ 19,99