Ontsnapt uit de schaduw van narcisme

Angelique Groeneveld

Category: Poems

€ 17,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Met dit boek wil Angelique Groeneveld de lezer een hart onder de riem steken, maar zij wil mensen die geen ervaring met narcisme hebben dit ook laten lezen. Narcisme bestaat en de manier waarop laat zich wel kenmerken door de gedichten. Het boek is voor iedereen en Angelique wil hiermee het onbegrip om begrepen te worden wegnemen en hoopt ook dat narcisme meer uit de taboesfeer komt. Iedereen heeft recht op vrijheid en een leven zonder onderdrukking. Vrijheid is een belangrijk gegeven in je eigen leven.

From the book

Zij zou vreemd hebben opgekeken, wanneer je aan haar gevraagd had of zij een gedichtenboek zou gaan schrijven.
De onmacht en de strijd die zij tegenkwam in narcisme, wat het allemaal teweegbrengt is enorm. Het narcisme heeft impact, niet alleen op jezelf, maar op kinderen, familie en zelfs op mensen ver daarbuiten.

Zij benoemt de narcist in haar boek als de kameleon, omdat hij steeds andere vormen aanneemt in het denken en doen. Hij past zich aan, aan voor hem belangrijke leefsituaties, om zo goed mogelijk over te komen.

Na regen komt zonneschijn.
Al laat de zonneschijn langer op zich wachten dan je denkt, maar eens zal die komen.
Je wordt meegenomen in de wereld van narcisme waar niets ongewoon is.
Het is hier nog beknopt beschreven maar de werkelijkheid kent een nog grotere ravage.
Met haar manier van schrijven hoopt zij ertoe bij te dragen dat het voor iedereen leesbaar is.
Narcisme, dat in elke laag van de bevolking voorkomt.
Door de jaren heen is zij zich meer bewust geworden van waar zij mee te maken had, en nu weet zij wat het inhoudt.

Zij staat er niet meer van te kijken als zaken opduiken zoals in woord en geschrift, die het daglicht niet kunnen verdragen.
Narcisme is ook ongrijpbaar, duister en een wereld op zich.
Mocht je hierin gezeten hebben, dan zul je merken of gemerkt hebben dat niets ongewoon is. Ook al ligt de waarheid op tafel dan nog zullen ze er van alles aan doen om het op een ander te betrekken en vegen ze hun leugen van tafel. Het dissociëren, naast controle die ze uitvoeren, is een van de machtsmiddelen van een narcist. Dat het iets over deze mensen zelf zegt, daar is de narcist het vast niet mee eens.

Zij heeft uiteindelijk het beste in haarzelf naar boven gehaald, zij vindt het heerlijk van haar vrijheid te mogen genieten. Het klinkt gek, maar zo is het wel. Zij lijkt ook een mate van alertheid te hebben ontwikkeld wat zij niet eerder zo had ondervonden.

Zij is destijds wakker geworden uit een soort coma. Het heeft haar jaren gekost om te beseffen waar ze uit was gekomen, en later kreeg zij in de gaten waar zij mee te maken had.

About the author

Angelique Groeneveld bracht haar jeugd door in Den Haag. Inmiddels woont ze al geruime tijd in Zoetermeer. Ze is auteur geworden van Ontsnapt uit de schaduw van narcisme. Haar leven bleek een soapserie te kunnen zijn, maar niets is minder waar, de ravage was en is enorm. De olijfboom staat voor haar symbool. Buiten dat ze gek is op olijfbomen is de olijfboom het symbool geworden van kracht, doorzetten en overlevingsdrang.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ontsnapt uit de schaduw van narcisme

Author:

Angelique Groeneveld

Category:

Poems

Number of pages:

82

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

22-02-2019

ISBN:

978-94-6389-055-7 / 9789463890557

Price:

€ 17,50

Language

Dutch