Haar naam is Angelique - Het gevecht van onze dochter tegen kanker

Lieselotte Slagter- van Eckendonk

Category: Health
  • (1)

€ 17,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De concrete formuleringen van hoe Angelique haar kanker heeft beleefd, maken dat de tranen uiteindelijk in je ogen staan. Angelique uit zich als een heel nuchter persoon die makkelijk afstand weet te nemen van haar situatie. Het maakt dat je eigenlijk vergeet hoe ernstig de situatie is. Sterk is dat je op deze wijze een grondig overzicht krijgt van hoe het behandeltraject voor deze vorm van kanker eruitziet. Angelique is zeer scherp en weet met een fijn toegankelijke bewoording snel tot je hart te spreken. De afwisseling met citaten en reacties zorgen ervoor dat het individu in de blogs voorop staat. Er is een eigen stijl en die betovert in zijn optimisme. En zij hoopt hiermee vele mensen te helpen.

From the book

Het moment suprême was aangebroken en ik kreeg goed nieuws! Ook op de MRI-scan waren geen uitzaaiingen te zien en de bloedprop was verdwenen. De chirurgen hadden besloten dat beide tumoren op woensdag zeventien mei weggehaald moesten worden. Er zal dan 55% van de lever weggehaald worden. Er blijft dus 45% van de lever over, maar dat is meer dan de 30% die minimaal over moet blijven en dus ruim voldoende.
     Het verwijderde weefsel zal meteen door de patholoog bekeken worden zodat hij kan beoordelen of de snijrand schoon is en met zekerheid kan worden vastgesteld dat alles weg is. De chirurg zei dat het een zware operatie zou worden, een ingreep die ruim een halve dag zou gaan duren. In theorie zou ik de week daarna nog naar de musical kunnen gaan waar ik kaartjes voor had, maar volgens de chirurg zou ik er waarschijnlijk geen zin in hebben. Ik moet dat “geen zin hebben” nog meemaken, maar we zullen zien!
     Tijdens de operatie op zeventien mei wordt een grote incisie onder mijn onderste rib gemaakt waar een metalen klem ingezet wordt die de ruimte vergroot en openhoudt. ‘Gelukkig merk ik dat toch niet, omdat ik dan onder zeil ben’, merkte ik op. ‘Helaas merk je dat wel als je weer bijkomt, want je ribben hebben echt wel wat te verduren gehad’, kreeg ik daarop te horen. Maar met de huidige pijnbestrijdingsmiddelen zou dat allemaal goed moeten komen. We zullen het ervaren en ondergaan.

About the author

Angelique was een goedlachs en makkelijk kind - en eigenlijk is ze ook altijd zo gebleven. Ze was fijn in de omgang en stond je altijd met raad en daad bij. Toen ze hoorde dat ze kanker had, wilde ze dat het leven gewoon doorging. Ze bleef interesse tonen in de mensen om haar heen. Ze was altijd positief en zei: “Deze ziekte is in mijn leven gekomen en ik hoop dat hij heel snel weer verdwijnt. Er is altijd een reden om positief te zijn; laat negativiteit je er niet van weerhouden te genieten van al het moois om je heen!” Voor ons is dat Angelique ten voeten uit.

Reviews

2018-12-27 17:37:57 | By: Kees Zimmerman | Rating:
Heel mooi persoonlijk document.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Haar naam is Angelique - Het gevecht van onze dochter tegen kanker

Author:

Lieselotte Slagter- van Eckendonk

Category:

Health

Number of pages:

84

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

14-12-2018

ISBN:

978-94-0224-985-9 / 9789402249859

Price:

€ 17,49

Language

Dutch

Rating:

  • (1)