Terug naar de A Shau Vallei

Gert Blom

Category: Novels

€ 19,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Mike Ireland verliest zijn vrouw en zoon door een tragisch ongeluk. Zijn brein grijpt de gelegenheid aan om zijn herbelevingen van de Vietnamoorlog weer in alle hevigheid terug te laten komen. Hij raakt geïsoleerd binnen de familie en voelt het verwijt zijn kant op komen. Alleen zijn schoonzuster toont haar medeleven. Zijn zwager tracht hem om het leven te brengen en hij vermoedt dat deze in hem een concurrent voor zijn vrouw ziet. Of is er iets anders aan de hand? De aanstelling binnen het bedrijf van zijn schoonvader, werkt ook niet in zijn voordeel. Dit boek vertelt over de nasleep van een oorlog die nooit gevoerd had mogen worden en laat zien hoe mensen lijnrecht tegenover elkaar komen te staan om verschillende redenen, waarbij niet alles is wat het lijkt ...

From the book

Hij keek om zich heen en zag dat zij bij een klein kampement waren aangekomen, goed verdekt onder het dichte bladerdak onvindbaar voor de Amerikanen. Hier in Laos zouden zijn kameraden hem toch al niet zo gauw gaan zoeken en hij vermoedde dat hij hier een zware tijd tegemoet zou gaan. De opgewonden gebaren van zijn vijanden, die onophoudelijk druk gesticulerend naar hem wezen, deed hem vermoeden dat zij hem als een belangrijke aanwinst beschouwden en aannamen dat hij belangrijke inlichtingen aan hen kon doorgeven. Hij die de hel gezien had en daar al de illusie verloren had ooit nog naar de Verenigde Staten terug te keren, alsof hij daar ook maar iets had om terug te kunnen keren, besloot zich in zijn lot te schikken. Hij zou ongetwijfeld pijn gaan lijden, maar dat had hij toch al in overvloedige mate. Hij dacht terug aan zijn laatste actie als luitenant van de 101ste Airborne divisie. Het vervulde hem op een vreemde manier van trots. Hij zou niet voor niets sterven. Zijn compagnie was ingesloten en wachtte een wisse dood, omsingeld door de vijand. De communicatiemiddelen werkten weer eens gebrekkig en zij durfden niet meer om artilleriesteun te vragen bij de dichtstbijzijnde Fire Support Base. Enkele van hun goedbedoelde granaten waren dichter bij henzelf dan bij de vijand neergekomen. Voordat de radio definitief de geest gaf hadden zij nog kunnen doorgeven in vredesnaam te kappen met die afzwaaiers. In opperste wanhoop had hij een tiental soldaten verzocht hun M16 met voldoende munitie aan hem af te staan, zodat hij voldoende vuurkracht kon ontwikkelen om de vijand af te leiden. Het plan had een minimale kans van slagen, maar het was tenminste een plan. De compagnie kon, gesteund door het halfduister ontstappen via de kleine corridor die door zijn onophoudelijk vuren aan de rand van de omsingeling zou ontstaan. Duidelijke afspraken dat hij niet rechts van een markante heuveltop, belicht door een halve maan, zou vuren bakenden de vluchtroute af.

About the author

"Ik ben getrouwd en heb twee dochters. Ik woon in Putten op de Veluwe en ben samen met een compagnon directeur/eigenaar van een bouwkundig adviesbureau en een architectenbureau. Ik schrijf al jaren in mijn vrije tijd voor mijn plezier, zonder ooit het idee gehad te hebben daar wat mee te gaan doen. Nu, toch gebundeld: Terug naar de A Shau Vallei."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Terug naar de A Shau Vallei

Author:

Gert Blom

Category:

Novels

Number of pages:

310

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

21-08-2009

ISBN:

978-90-883-4997-3 / 9789088349973

Price:

€ 19,95

Language

Dutch