De Doofpot - De zoektocht naar mijn DNA

Conny Wesseling

Category: Biographies
  • (1)

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Vanaf haar puberteit wist Gwen dat er iets niet klopte. Tijdens een biologieles op de middelbare school ontdekte ze dat de bloedgroep van haar vader niet overeenkwam met die van haar. Volgens haar moeder een drukfout in het biologieboek. Het kon ook niet anders, Gert moest haar vader wel zijn, want ze hielden zoveel van elkaar. Ze geloofde haar moeder en er werd nooit meer over gesproken. Na de dood van haar vader kwam Gwen zijn oude legerplaatje tegen en werd ze weer geconfronteerd met zijn bloedgroep. De soms harde strijd tussen moeder en dochter begon. Als een pitbull ging Gwen op zoek naar haar biologische vader, uit wanhoop schakelde ze zelfs het televisieprogramma ‘DNA Onbekend’ in. Een boek over onbegrip, liefde en Indische trots.

From the book

Ze glimlachte naar me, maar ik zag het verdriet in haar ogen. Het was wel haar lievelingsbroer van wie ze afscheid ging nemen. Ik moet er zelf niet aan denken als mij dat zou overkomen, ik zou gek worden van verdriet.
De namen van mijn neven en nichten noemde ik één voor één hardop. Ik moest goed nadenken, want het was een tijd geleden dat ik ze voor het laatst had gezien. Toen ik bij de naam Dave was aangekomen, kwam mijn oom tussenbeide met zijn harde stem.
‘Dave is niet een echte neef van je, wist je dat? Dave is geen kind van Richard en we weten niet wie zijn echte vader is. Hij is een bastaard, toch Floortje?’
‘Een bastaard? Het lijkt wel of u het over een hond heeft. U bedoelt dat Dave een onwettig kind is?’
‘Dat soort kinderen noemen ze een bastaard, meisje.’
Als een donderslag knalde hij het woord “bastaard” bij me naar binnen, mijn ogen zochten hem via de achteruitkijkspiegel en keken hem vernietigend aan. Ik merkte dat ik meer gas gaf.
Wat ik had weggestopt, kwam allemaal weer bovendrijven, gewoon door die ene stomme opmerking van oom William. Ik voelde mijn boosheid als een orkaan uit het niets opkomen en mijn hart sprong bijna uit mijn borstkas terwijl ik naar de juiste woorden zocht. Nu zijn jullie voor mij, dacht ik. We reden op een snelweg en ze konden geen kant op, dus waarom niet?
‘Wat bedoelt u eigenlijk? Hoezo is Dave niet van oom Richard? Zeker weer een groot geheim in de familie?’ Mijn stem verhief zich en ik reageerde fel.
‘Ach, dat is toch niet zo belangrijk?’ Mijn oom begon nerveus met zijn ogen te knipperen op de achterbank.
Mijn moeder hield zich muisstil en de spanning in de auto steeg tot ongekende hoogte.

About the author

Conny Wesseling (1960) is in Woerden geboren. Naast haar man heeft ze twee zonen en twee cadeau-zonen. Een echte mannenwereld die inmiddels is aangevuld met vrouwelijk schoon. Een nest vol met mooie mensen. Daarnaast werkt, fotografeert en schrijft ze. Schrijven doet ze al vanaf haar vijftiende. Door verschillende cursussen aan de Schrijversvakschool in Amsterdam is haar liefde voor schrijven steeds groter geworden. In haar eerste boek ‘De Doofpot’ schrijft ze beeldend, het is een schrijfstijl waar ze zich prettig bij voelt. Ze neemt de lezer graag mee op haar reis door het boek.

Reviews

2019-03-06 12:12:35 | By: Margreet | Rating:
Prachtig geschreven, emotioneel met een vleugje humor.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Doofpot - De zoektocht naar mijn DNA

Author:

Conny Wesseling

Category:

Biographies

Number of pages:

178

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

22-02-2019

ISBN:

978-94-638-9042-7 / 9789463890427

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)