Heren van de taal - Avonturen van een woordvechter

Frans Tolsma

Category: Fantasy

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het verhaal gaat over drie christelijke Goden die de aarde verlaten wegens gebrek aan gelovigen. Ze ondernemen een reis waaraan de laatste avonturiers die er nog zijn op aarde kunnen deelnemen, op voorwaarde dat ze met succes een queeste volvoeren waaruit hun geschiktheid als avonturier blijkt. De laatste drie avonturiers, voorheen werkzaam op de VU te Amsterdam, maken de laatste queeste die hen voert naar Lot, een oude Franse kolonie in Afrika. Daar krijgt een van hen een magische staf in handen waarmee hij woorden kan laten vechten, hij wordt daarmee bekend als de Woordvechter. Het blijkt dat ze in Lot tegenstanders bevechten die ze ook in hun vorige wereld op de VU kenden, de machtige Heren van de Taal.

From the book

Ze zaten gedrieën rond de tafel: God de Vader, God de Zoon en God de Heilige Geest. Door de hoge ovalen ramen van het ruimteschip viel het licht van de sterren op het ebbenhouten tafelblad zodat het glansde als een zwarte spiegel. Ze zagen er niet uit als Goden: de jeans van de Zoon waren bij de knieën versleten en het roodfluwelen jasje van de Heilige Geest had net als het colbertje van de Vader betere dagen gekend. Verfomfaaid zagen ze er echter zeker niet uit. Ze leken meer op reizigers die het gemak van oude maar goed zittende kleding uit ondervinding hebben weten te waarderen en niet vlug overstappen op iets nieuws. En reizigers waren ze, niet zonder reden had in lang vervlogen tijden een der eerste profeten hen aangeduid als Eerste en Laatste Reizigers, de Goden van de Altijddurende Queeste, de Alfa en Omega van het Onbekende Pad. Voorwaar, de Drie daar aan tafel zagen er zeker niet uit zoals mensen ze zich graag voorstellen, in pijen of lange witte gewaden. Alleen het licht dat van het tafelblad weerkaatste in hun ogen liet zien dat het sterrenschip geen menselijke reizigers herbergde. Ogen waren het van magie. God de Vader nam een slok whisky en leunde behaaglijk achterover. De stoel veerde zacht mee. ‘Hoeveel staan er nog op Merlijns lijst?’ vroeg hij, met een blik op zijn Zoon. ‘Een ogenblik,’ zei Deze. Hij zette zijn glas bitter lemon op tafel zodat de ijsblokjes tinkelden, bukte zich en haalde uit de bruine lederen aktentas die tegen zijn stoel stond een map. Hij bladerde de papieren in de map door totdat Hij bij het laatste vel was aangekomen. Er stonden drie namen en adressen op alsmede enkele aantekeningen. ‘Nog drie,’ zei Hij. ‘De laatsten,’ de Heilige Geest rekte zich uit. ‘Hoe heten ze?’ ‘Te Pas, H., Uittegeest, K. en Verwaaijen, F., allen doctorandussen uit Amsterdam, Holland. Wetenschappelijke medewerkers. Vreemd. Ik wist niet dat daar avonturiers onder zaten.' Hij bladerde door het dossier van Verwaaijen, F. ‘Vreemd,’ zei hij. ‘Hier staat dat die Verwaaijen van woorden werkelijkheid kan maken. Dat is raar.'

About the author

Frans Tolsma (1944) woont met zijn vrouw in Winterswijk waar ze geboren en getogen zijn. Na circa vijftig jaar in binnen- en buitenland werkzaam te zijn geweest, keerden ze met zijn pensioen in 2011 terug en pakte hij zijn hobby’s, lezen en schrijven, weer op. In 1985 verscheen een fantasyroman van hem, de Macht van het Zwaard, bij uitgeverij het Spectrum. Na 34 jaar verschijnt zijn tweede fantasyroman, Heren van de Taal bij uitgeverij Boekscout te Soest.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Heren van de taal - Avonturen van een woordvechter

Author:

Frans Tolsma

Category:

Fantasy

Number of pages:

186

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

18-01-2019

ISBN:

978-94-0225-055-8 / 9789402250558

Price:

€ 19,99

Language

Dutch