De kelk van Yrith

Mark Tamminga

Category: Fantasy
  • (5)

€ 22,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een kwaadaardige entiteit is opgesloten in een artefact. De magiërs van de Orde van Yrith hebben zo geprobeerd de levenscyclus van dit kwaad te doorbreken. Helaas komen zij er te laat achter dat de drager leeft en dat deze probeert zijn krachten terug te krijgen. Een aantal zomers later, besluit de jonge vrouw, Bibi, naar de Orde van Yrith te vertrekken. Haar doel is om haar magie beter te begrijpen en te beheersen. Gedwongen door de omstandigheden, is zij degene die moet voorkomen dat de zwarte magie uit het artefact terug kan vloeien in het bloed van de necromancer. Het bloed, dat uit meer bestaat dan alleen de zwarte magie van het kwaad.

From the book

Bibi stapte door de deuropening een gang in die zich naar links en naar rechts uitstrekte. De wortels van bomen groeiden door het plafond en de stenen vloer was bijna niet te zien door de dikke laag stof die erop lag. Het was stil. Het was alsof haar oren waren dichtgestopt. Ze rook de wortels van de bomen in de verder muffe lucht. De muren waren aan de bovenzijde bedekt met schimmels en een soort grijs mos. Bibi bukte zich en kraste een pijl in de stenen van de vloer, waardoor het stof opdwarrelde. De pijl wees naar de deur waar ze zojuist doorheen gekomen was. Ze nam zich voor dit consequent te doen, zodat ze de weg terug kon vinden. Ze wilde zo snel mogelijk vinden waarvoor ze hier kwam en dan zo snel mogelijk weer naar buiten. Ze had geen idee waarom ze naar de ruimte terug zou willen, want er leek geen weg naar buiten, maar haar gevoel zei haar dat het belangrijk was. Ze besloot naar rechts te gaan en ze hield haar hand, waar het bolletje licht net boven zweefde, voor zich uit. Ze liep een paar passen en ze stuitte op de eerste skeletten gehuld in vaalbruine monnikspijen. Ze lagen door de gang verspreid alsof ze in paniek alle kanten op waren gevlucht. Even hapte ze naar adem, maar ze was veranderd.

About the author

Mark Tamminga (Rotterdam 1965), is zelf een fervent lezer van fantasy boeken. Tevens speelt hij graag D&D games en kijkt het liefst fantasy series en films. Hij woont met zijn vrouw en twee kinderen in Tilburg en werkt als lichtontwerper bij een toonaangevend bedrijf. Dit boek schreef hij als nalatenschap voor zijn kinderen en alle andere mensen die hij een warm hart toedraagt.

Reviews

2020-07-01 10:39:38 | By: Stef | Rating:
schrijver vd maand juli Maxi mini bieb Aurora (fb groep) Titel van het boek: De kelk van Yrith Auteur: Mark Tamminga Omschrijf het boek in een paar woorden: Aangezien Mark Tamminga me dit boek, vorig jaar al op gestuurd had voor dat hij schrijver van de maand werd, gewoon voor in de maxi mini bieb. Heeft zowel hij als zijn boek echt verdient om in de schijnwerper te staan. Voor een debuut boek is deze zeker weten dubbel dwars een aanrader. Het is goed lopend verhaal, zonder dat het te snel of te langzaam verloopt, wat wel eens wil gebeuren bij debuut boeken. De personage`s zijn goed uit gewerkt, je leeft echt met de hoofdpersoon Bibi mee. Op sommige stukken in het verhaal vraag je zelfs af, of het wel goed komt. De wezen in dit boek geven je nieuwe kijk op de oude klassieke fantasie wezens. Kortom als je van fantasy en duisternis houdt is dit een must read. A) Algemene waardering van het boek; (1= slecht/10=super goed) 7,5 B) De schrijfwijze van het Boek; (1=niet te volgen/10= zeer meeslepend) 7 C) Waardering v/d illustratie`s; (1=helemaal niks/10=uitmuntend) 6 D) Zou je dit boek bij anderen aanraden; (1=nee /10= aanrader) 7,5 Eind cijfer (A+B+C+D / 4 = ). 28/7

2020-06-07 22:37:10 | By: Boekstamel | Rating:
Lezersrecensie Mooi fantasy verhaal door bookstamel 21 april 2020 +1 vind ik ook leuk De cover van dit boek vind ik mooi. Persoonlijk had ik er voor gekozen om de foto/tekening over de hele cover door te laten lopen. De cover past goed bij het verhaal en dat vind ik altijd fijn. Dan het verhaal zelf. Het boek begint meteen goed, je wordt gelijk meegesleept in het verhaal en het gaat voortvarend van start. Ik merkte echter wel dat ik halverwege in het boek af en toe mijn aandacht verloor. Mark Tamminga weet zijn beeldende manier van vertellen het hele boek vast te houden en dat vind ik zelf heel prettig. Daardoor krijg je een goed beeld van de wereld waarin het verhaal zich afspeelt. Wat ik persoonlijk ook fijn vind is dat het boek in drie delen is onder gedeeld. Daarnaast heeft elk hoofdstuk een eigen titel. Dit is ook nog eens super mooi vorm gegeven want onder elke titel staat een tekening van de kelk. Hoofdpersonage Bibi is ontzettend goed neergezet ik wilde haar steeds beter leren kennen en kon echt met haar meeleven. Daarnaast heeft het boek voldoende fantasie elementen van Kobolts tot necromanders van wolven tot zwarte monsterlijke wezens. Er was ook precies genoeg avontuur in het boek. Van tijd tot tijd stoorde ik me wat aan het taalgebruik, dat vond ik niet altijd passend. Al met al een leuk fantasie boek om te lezen daarom krijgt het een mooie 7,5. Het is wel een genre en stijl waar je van moet houden. Ik houd enorm van fantasy, maar doe jij dat niet dan is dit niet het juiste boek voor je.

2019-03-30 16:43:03 | By: Marjolein | Rating:
Een leger van ondode geleid door een necromancer heeft een groot deel van het land verwoest. De magiër Yrith ontwerpt een magische kelk die de krachten van de necromancer in zich opneemt en eindigt zo de oorlog. Helaas sneuvelt hij zelf ook. Seth, die gewone en zwarte magie heeft, verbergt in opdracht van de orde van Yrith de 3 delen van de kelk apart zodat deze krachten zich nooit meer kunnen verenigen. Wat de orde niet weet is dat de necromancer niet dood is en zijn krachten graag terug wil. Jaren na de oorlog leert Bibi over de kelk en zij weet dat ernaar gezocht wordt. Zij gaat op een queeste om de delen als eerste te vinden en zo het kwaad voor te zijn. Ik vond het verhaal erg leuk klinken en was dan ook zeer benieuwd. Ik moet zeggen dat het mij niet heeft teleurgesteld. Ik heb een nieuwe magische wereld ontdekt vol met leuke karakters. Bibi, de hoofdpersoon, is een fijn karakter die handelt vanuit haar eigen gevoel voor wat goed is. Doordat zij innemend is ontmoet zij ook fijne personen die haar helpen bij haar queeste. Jayden, een gewone jongen die goed kan overleven in het wild en Bibi vergezelt op haar tocht. Zehavi een sjamaan in opleiding die ook de opdracht heeft gekregen te kijken wat er in de wereld gebeurd en zich aansluit bij Jayden en Bibi. Er zit genoeg spanning in en er zijn momenten dat je je afvraagt of het wel goed komt. Zou het kwaad overwinnen? Wat mij betreft een geslaagd debuut en ik ben dan ook zeker benieuwd naar het volgende boek van Mark Tamminga.

2019-03-05 18:53:18 | By: Martin van Stigt Thans | Rating:
Deze fantasy roman is een zeer prettig en verrassend debuut. Het hoofdpersonage Bibi ontwikkelt zich op een natuurlijke manier en neemt je mee op haar reis op zoek naar de Kelk. Een aanrader voor de fantasy lezer!

2019-02-22 10:47:39 | By: Thea van der Winkel | Rating:
“De kelk van Yrith” is een meeslepend boek, je bent steeds nieuwsgierig naar hoe het verder gaat! Mark weet de personages goed neer te zetten zodat je je echt betrokken voelt. Een leuk fantasy boek met een magische touch!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De kelk van Yrith

Author:

Mark Tamminga

Category:

Fantasy

Number of pages:

302

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

22-02-2019

ISBN:

978-94-6389-041-0 / 9789463890410

Price:

€ 22,50

Language

Dutch

Rating:

  • (5)