De Matchmaker

Franziska Weissenbacher

Category: Thrillers
  • (2)

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een jonge vrouw wordt in haar woning vermoord. Waarom? Door wie? Het Amsterdamse rechercheursduo Mandemaker en Dijkma staat voor een raadsel. Er lijkt geen enkel aanknopingspunt te zijn in deze zaak. Het onderzoek zit muurvast. Dan valt er nog een dode. Weer een jonge vrouw. Toeval? Of hebben deze zaken met elkaar te maken. Langzaam ontvouwen zich de contouren van een duister spel. Maar wie is het onzichtbare, ongrijpbare brein hierachter? Langzaam komen de rechercheurs dichterbij. Zij worden hierdoor zelf een doelwit van de schimmigste verdachte waar zij ooit op hebben gejaagd.

From the book

Pijn! Het is alsof haar gezicht in brand staat, iemand met een hamer in haar hoofd tekeer gaat en er binnen in haar lijf een doffe pijn steeds feller aan het worden is. Heel voorzichtig komt Laura een beetje uit haar foetushouding. Meteen schieten er allerlei pijnscheuten door haar lijf waar ze direct weer kotsmisselijk van wordt. Ze lijkt niets te kunnen zien en even raakt ze in paniek. Focus, denkt ze en knippert. Met één oog wordt haar zicht meer helder. Ze heeft hulp nodig maar kan niet bedenken waar haar telefoon is. Hoe lang lig ik hier al? Zijn mijn botten nog heel? Voorzichtig strekt ze zich nog wat meer uit om dat te testen en kreunt hardop. Het liefst zou ze haar bewustzijn weer verliezen, alles om de pijn maar niet te voelen. Het duurt een tijdje tot ze doorkrijgt dat er iemand op haar voordeur staat te bonken. Ze probeert te roepen. Er komt alleen een zielig geluidje uit haar keel. Ze geeft zichzelf het commando “kruip”, maar het lukt haar niet eens te bewegen. Hans geeft nog een roffel op haar deur. Van beneden roept iemand: ‘wat moet dat!’
‘Excuus,’ roept Hans. ‘Ik ben een collega van mevrouw Mandemaker en ze zou thuis moeten zijn.’
Er komt nu iemand de trap op. ‘O, dan bent u ook politie? Wij hebben gebeld, dan bent u wel erg snel.’
Hans krijgt een naar gevoel van urgentie. ‘Gebeld? Hoezo?’
‘Dat zal ik je zeggen, het was hier een klereherrie. Alsof het hele huis werd afgebroken. Ik woon hier beneden en ik dacht dat het plafond naar beneden zou komen. We weten dat ze een juut is dus hebben we eerst nog even gewacht maar toen zei mijn vrouw dat het niet normaal was wat we hoorden en dat we de politie moesten bellen. Dus dat hebben we gedaan, maar nou is het stil.’
Zonder iets te zeggen duwt Hans de pizza in de buurman zijn handen en geeft een enorme trap tegen de huisdeur.

About the author

Franziska Weissenbacher (1963) maakte als baby de reis van München naar Amsterdam. Hier bracht zij haar kinderjaren door, om uiteindelijk te landen in Brabant. Vanaf het moment dat zij leerde lezen werd dit haar grootste hobby. Later volgde het schrijven wat zij in vele vormen deed, waaronder de journalistiek. Ooit echt schrijfster zijn was een langgekoesterde wens, die zij nu vervult. Met de thriller De matchmaker debuteert zij in het genre.

Reviews

2019-04-01 19:04:10 | By: Ans Habraken | Rating:
Een heerlijk spannend boek. Een niet voor de hand liggend plot, waarin je meegenomen wordt met mensen zoals jij en ik. Je gaat je zelfs afvragen, of je zelf ooit in een dergelijke situatie zou kunnen belanden.

2019-03-07 09:47:50 | By: Willy van Roosmalen | Rating:
In het boek word je vlug meegenomen in het verhaal. Het is zo beeldend geschreven dat je er meteen een film en zelfs een serie inziet. Het is de matchmaker die ervoor zorgt dat de hoofdrolspelers zich ontwikkelen tot interessante persoonlijkheden. Mensen van vlees en bloed die geconfronteerd worden met een "bijzondere" persoonlijkheid. De spanning wordt goed opgebouwd zodanig dat je het jammer vindt als het voorbij is. Ik had daarom nog wel wat ruimte gewild om de aha-erlebnis over wat er aan de hand was uit te stellen. Dit om langer te genieten van het mysterie.
Het zorgt ervoor dat ik benieuwd ben naar het volgende boek.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Matchmaker

Author:

Franziska Weissenbacher

Category:

Thrillers

Number of pages:

162

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

15-02-2019

ISBN:

978-94-638-9024-3 / 9789463890243

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)